Crno-bijeli pali u Atini

GS
Foto: Evroliga

Košarkaši Partizana poraženi su večeras na gostovanju Panatinaikosu u Atini rezultatom 84:71, u 22. kolu Evrolige.

Crno-bijeli, koji su put glavnog grada Grčke krenuli bez kapitena Kevina Pantera, sada imaju skor 11-11, dok je domaćin upisao 14. pobjedu, uz osam poraza.

Igrači Partizana su prije početka utakmice istrčali na teren u majicama sa likom prerano preminulog Dejana Milojevića, a u njegovu čast je meč počeo minutom ćutanja. 

U odsustvu bolesnog Kevina Pantera, kapitensku traku je prvi put ponio Uroš Trifunović, prije zvaničnog zamjenika kapitena Danila Anđušića.

Kao i Partizan, koji je bio oslabljen neigranjem Pantera i Alekse Avramovića, ni Panatinaikos nije bio u najjačem sastavu jer su van stroja bili Aleksandar Balcerovski i Luka Vildoza. 

Joanis Papapetru je prvi put poslije oporavka od povrede bio u protokolu na meču Evrolige, ali je meč odgledao sa klupe "zelenih".

Partizan je bolje otvorio meč i poveo 12:7, ali je Panatinaikos odgovorio serijom 8:0. Gradio je domaćin prednost i pred kraj druge četvrtine imao plus devet - 42:33, ali se Partizan serijom 7:0 vratio pa je na poluvremenu bilo 42:40.

Treća dionica je protekla u čestim promjenama vođstva na obje strane, a u posljednju dionicu se ušlo rezultatom 58:58. 

Domaćin je na startu posljednje dionice napravio seriju 6:0, a u posljednjih šest minuta se ušlo sa 71:62 za Panatinaikos. 

Kendrik Nan je bio najefikasniji igrač meča sa 21 poenom, Konstantinos Mitoglu je dodao 17, Matijas Lesor 14 uz osam skokova, a Marijus Grigonis 10. 

Pi Džej Doužer je predvodio Partizan sa 16 poena, 13 je dao Džejms Naneli, a Alen Smailagić 11.

U narednom kolu, sljedećeg petka, Partizan će dočekati Žalgiris, dok će Panatinaikos takođe igrati u Beogradu, protiv Makabija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana