Ćikić novi selektor BiH

D.D.
Ćikić novi selektor BiH

SARAJEVO - Aleksandar Ćikić je novi-stari selektor juniorske (U-18) košarkaške reprezentacije BiH i dogovorena je dvogodišnja saradnja.

Na toj poziciji naslijedio je Slobodana Kecmana, uspješnog stručnjaka koji je ove godine s Igokeom osvojio FIBA Ligu šampiona u juniorskoj konkurenciji. Ćikić je i ranije obnašao ovu funkciju.

-Meni je zapravo ovo treći put da sam uključen u rad reprezentacije BiH. Ne samo da sam ranije imao ulogu selektora juniora, već sam bio i član stručnog štaba Duška Vujoševića u seniorskom timu. Drago mi je da sam ostao na radaru čelnika Košarkaškog saveza BiH, s obzirom da sam već četiri godine u Sloveniji, tačnije u Mariboru. Naravno, i dalje itekako pratim sve što se dešava u BiH, od seniorskih liga do takmičenja u omladinskim kategorijama. Moderne tehnologije mi omogućavaju da budemo veoma upućen”, ističe Ćikić u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

Juniorsku reprezentaciju BiH narednog mjeseca očekuje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije, koje se održava u Portugalu a nalazi se u grupi B sa selekcijama Crne Gore, Mađarske, Gruzije, Slovačke i Albanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana