Čanak nakon poraza: Bićemo bolji

M.Z.
Foto: GS

BANjALUKA - Srpski stručnjak Nenad Čanak ovog ljeta preuzeo je brigu o Turk Telekomu, a prvu kontrolnu utakmicu pred početak nove sezone odigrao je u Laktašima protiv Hapoel Jerusalima (79:87).

Na kraju meča morao je da čestita svom kolegi na drugoj strani Aleksandru Džikiću kojem je bio pomoćnik u Partizanu tokom sezone 2017/18. 

- Ovo je nova ekipa i prva nam je utakmica u predsezoni. Sigurno da uvek može bolje, ali sam generalno zadovoljan sa nekim stvarima dok sa nekim bazičnim stvarima nisam zadovoljan. Nije u pitanju ni talent, ni taktika, ali neke bazične stvari moraju da se odrade i siguran sam da ćemo biti bolji - rekao je Čanak nakon utakmice. 

Njemu je ovo četvrti klub kojeg vodi u samostalnoj trenerskoj karijeri, a stigao je iz litvanskog Lietkabelisa kojeg je vodio od 2018. i pravio odlične rezultate. Na klupi tima iz Ankare zamijenio je Emrea Džana koji je otišao u Anadolu Efes umjesto Ergina Atamana. 

- Turk Telekom je sigurno izazov u smislu bolje i mnogo konkurentnije lige. Znam klub od ranije i nemam nijednu zamerku. Kada je ekipa u pitanju uvek kažem da je moja ekipa najbolja na svetu i bićemo sve bolji i bolji - izjavio je Čanak. 

Pohvalio je turnir povodom 50. rođenadan Igokee, a oni su svoju utakmicu igrali u Laktašima. 

- Sve pohvale za organizaciju. Fasciniran sam organizacijom i pažnjom koju ukazuju ne samo nama već i svim ostalim ekipama i želim da se zahvalim na tome - naglasio je Čanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana