Budućnost ruši Široki

Darko Dragičević
Budućnost ruši Široki

BIJELjINA - U košarkaškom prvenstvu BiH slijedi veliki derbi u 21. kolu koji i te kako može da utiče na konačan plasman i startne pozicije pred plej-of.

Debitant u elitnom društvu ekipa Budućnosti dočekuje neporaženi tim Širokog brijega koji se sprema i za finalni turnir druge ABA lige, na kojem ima velike ambicije i gdje će mu rival u četvrtfinalu biti banjalučki Borac.

Biće ovo duel ekipa koje su u sjajnoj formi. Budućnost je zaredala s pobjedama tako da je veoma blizu prednosti domaćeg parketa na startu plej-ofa, a ozbiljno prijeti i Borcu na drugom mjestu. Do kraja lige ostala su dva kola tako da je svaki bod veoma bitan.

Iskusni plejmejker Dinko Peljto ističe da očekuje veoma kvalitetan meč.

- Igramo zaista u odličnoj formi. Ostvarili smo šest vezanih pobjeda i u većini smo slavili s ubjedljivom razlikom, tako da smo u naletu. Očekujemo pravi derbi jer o ekipi Širokog brijega ne treba trošiti riječi. Dovoljno je samo napomenuti da su trenutno bez poraza i da je to ekipa koja je napravljena da se bori i za titulu u ABA 2 ligi te plasman u prvi rang regionalnog takmičenja. Ne bih nikog izdvajao, oni su sjajni kao ekipa i spremali smo se za duel protiv njih - istakao je Peljto.

Ekipa iz Bijeljine ima i dodatni motiv da se pokaže protiv Širokog koji im je nanio najteži poraz u prvenstvu gdje su na Pecari poraženi 63:90. Sada žele da pokažu da je to bio samo loš dan i da urade sve kako bi rivalu nanijeli prvi poraz u prvenstvu.

- Atmosfera u našem timu je sjajna, ekipa je puna samopouzdanja zbog dobrih rezultata tako da smo spremni za derbi. Sigurno je da su naša očekivanja velika i da želimo da odigramo najbolje što možemo. Trenutno smo u takvoj formi i vjerujem da možemo iznenaditi velikog protivnika. Uradićemo zaista sve da pokušamo doći do pobjede i tako nanesemo prvi poraz Širokom. Očekujem veoma kvalitetan meč i nadam se dobroj podršci - istakao je Peljto.

Duel u Bijeljini igra se u 18 časova, a sat ranije na programu je duel između Sparsa i Posušja. Borac i Mladost odigrali su meč sinoć. Do kraja šampionata Budućnost ima još gostovanje kod ekipe Mladosti u Mrkonjić Gradu.

Bašovićeva v.d. sekretara

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH donio je odluku da Nataša Bašović u predstojećem periodu obavlja funkciju vršioca dužnosti generalnog sekretara KS BiH. Funkciju će obavljati sve dok Upravni odbor ne izabere novog sekretara. Bio je raspisan konkurs za izbor prvog operativca, ali nijedan od kandidata nije dobio podršku članova Upravnog odbora, uključujući i dosadašnjeg Amera Čolana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana