Briljantna Srbija: Pešićev tim trijumfalno završio pripreme

GS
Briljantna Srbija: Pešićev tim trijumfalno završio pripreme

BEOGRAD - Košarkaši Srbije savladali su Grčku, rezultatom 94:72, u posljednjem pripremnom meču pred početak Olimpijskih igara u Francuskoj.

Izabranici Svetislava Pešića su tako pripremni period završili sa skorom 3-2, a prvi meč u Parizu igraće u nedjelju od 17.15 protiv Amerike.

Srbija je protiv Grčke vodila od početka do kraja i relativno rutinski je slavila u generalnoj probi za nastup na Igrama.

Najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 19 poena (2/6 za dva, 5/5 za tri) i četiri skoka. Nikola Jokić ga je ispratio sa 16 poena, osam skokova i šest asistencija.

Filip Petrušev je dodao 15 poena i osam skokova. Dvocifreni su bili još Nikola Milutinov sa 11 poena i četiri skoka, odnosno Nikola Jović sa 10 poena i četiri skoka.

- Nadamo se da ćemo nastaviti u boljem ritmu i da tek slijede najbolje partije. Sve počinje od naše odbrane i agresivnosti, poruka je kapitena Bogdana Bogdanovića.

Uz 16 igrača koji su se "skinuli" za ovu utakmicu bio je i Boriša Simanić, koji je na Svjetskom prvenstvu prošlog ljeta ostao bez bubrega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana