Brejk Borca u Širokom, Igokea sigurna kod kuće

M.Z.
Brejk Borca u Širokom, Igokea sigurna kod kuće

ŠIROKI BRIJEG - Veliku pobjedu ostvarili su košarkaši Borca koji su nadigrali Široki sa 89:81, i poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Lige BiH. Banjalučani će imati priliku da pred svojim navijačima izbore finale jer se polufinalna serija igra na dvoje pobjede.

Momci koje se klupe predvodi Zoran Kašćelan napravili su preokret u drugom poluvremenu i stigli do zlata vrijedne pobjede.

Bio je ovo tek drugi trijumf "crveno-plavih" ove sezone nad Širokim koji je slavio u preostala četiri susreta (dva u Ligi BiH i dva u ABA 2 ligi). Najbolji u redovima pobjednika bio je Aleksandar Langović sa 21 poenom, Amsal Delalić dodao je 16, Dušan Tanasković 13, a po 12 Jan Rebec i Martin Džeron.

Mnogo lakši posao od Borca imala je Igokea koja je na svom terenu nadigrala Budućnost sa 94:74, te povela sa 1:0 u polufinalu. Samo u prvoj četvrtini gosti iz Bijeljine bili su ravnopravan rival, a sve ostalo bio je na strani domaćina. Sa 21 poenom Nikola Marić bio je najbolji kod pobjednika, a po 14 su dodali Brajant Kraford i Haris Delalić. Kod Budućnosti Milivoje Božović je ubacio 27, a Vojin Ilić 15 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana