Brajs Džons organizovaće igru Igokee: Ekipa željna uspjeha

Darko Dragičević
Foto: G.S.

LAKTAŠI - Plejmejker Brajs Džons će u novoj sezoni da organizuje igru Igokee. Nakon dvije godine ovaj košarkaš nastupaće ponovo u regionalnoj ABA ligi.

 Košarkaše Igokee u novoj sezoni očekuju brojna iskušenja. Ekipa će da nastupa u FIBA Ligi šampiona, ABA ligi te prvenstvu i Kupu BiH. Tim je doživio brojne promjene, a jedan od igrača od kojih se očekuje da preuzmu ulogu lidera svakako je i Džons.   

Nakon što je odigrao odlične sezone u Borcu iz Čačka i FMP, igrao je u Francuskoj i Rumuniji i sada se vraća u ABA ligu.  
- Prvi utisci o klubu su odlični. Ekipa me je dobro prihvatila, odlična je atmosfera od starta. Mislim da je ovo grupa momaka koja ima dobar karakter i željna je uspjeha na svim poljima. Osjećam dobru energiju i vidjeću gdje će nas to dovesti. Klub ima sve uslove za rad tako da ću se brzo priviknuti na njih. Od ekipe očekujem da se takmiči na visokom nivou, da igramo borbeno, da napredujemo iz meča u meč i da pokušamo da pobjeđujemo što je više moguće. Ne plašim se izazova i uloge u timu - rekao je odlični plejmejker.  

Džons je već sarađivao sa trenerom Nenadom Stefanovićem koji je preuzeo ekipu na startu sezone. Njih dvojica su uspješno sarađivali u ekipi FMP Železnika i tada je košarkaš pružio  neke veoma dobre partije kojima se izborio za kvalitetne ugovore.  
  
- Osjećam se komforno u njegovom stilu igre. Odgovara mi i kako vodi ekipu. Imao je povjerenje u mene tokom prošle saradnje i to je jedan od razloga zašto sam došao u Igokeu kako bismo nastavili s uspjesima. Vidjećemo gdje će nas to dovesti ove godine - dodao je novi član Igokee.  

U protekle dvije sezone Džons je igrao u Francuskoj za Limož kao i za rumunski Kluž. Ipak ističe da je za njega regionalna ABA liga i dalje veoma teška i da donosi mnogo iznenađenja.  

- ABA liga je i dalje jedna od najboljih u kojima sam igrao.   

Izuzetno kvalitetni klubovi, prilično izjednačenog kvaliteta. Drago mi je što sam se vratio na ove parkete.   
Praktično se osjećam kao da sam se vratio kući i jedva čekam da počne  takmičenje koje mi je nedostajalo - dodao je plejmejker koji će imati veliki izazov.  

Liga šampiona  

Igokeu očekuje i takmičenje u FIBA Ligi šampiona, gdje će rivali biti izraelski Holon, Vircburg i Nanter.  

- Viši nivo takmičenja sa mnogo talentovanijih i jakih klubova. To će za mene da bude novi nastup u evropskim kupovima tako da će mi biti dodatni motiv da se pokažem. Uzbuđen sam i vjerujem da ćemo imati šta da pokažemo i u toj konkurenciji - dodao je Džons.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana