Božo Đurasović o povratku u KK Leotar: Drugarstvo najjači adut

Darko Dragičević
Božo Đurasović o povratku u KK Leotar: Drugarstvo najjači adut

TREBINjE - Košarkaški klub Leotar nastavlja svoju tradiciju pa će u novoj sezoni nastojati da okupi što više domaćih igrača u sastavu, a uz njih treba da stasa talentovana generacija mladića iz njihove škole.

Jedan od povratnika je i Božo Đurasović. Krilni košarkaš se drugi put vraća u Trebinje, ovaj put iz Crnogorskog primorja i pridružio se Marku Rikalu i Stefanu Glogovcu.

Ugovore su takođe produžili centar Draško Albijanić i bek Dejan Šakotić, tako da će okosnica tima biti iz Trebinja, jer se sa još nekim domaćim igračima vode razgovori o nastavku saradnje.

Božo Đurasović ističe da nije imao dilemu u vezi sa povratkom.

- Sigurno da je kod kuće najljepše. U Trebinju se okuplja ekipa domaćih košarkaša, tako da sam se lako odlučio na povratak. U razgovoru sa upravom pronašao sam se u zamislima kluba, tako da mi je drago što sam opet tu. Prije mene su došli Rikalo i Glogovac, veoma kvalitetni igrači, što uz momke koji su ostali znači da će klub imati domaću bazu. Većina igrača se odlično poznaje, privatno smo prijatelji, tako da će i to biti značajan adut u novoj sezoni. Lagano smo krenuli sa radom, a očekuje nas tek pravi kad se ekipa i definitivno okupi - istakao je Đurasović.

Od njega se očekuje da donese kvalitet u igri, ali i da bude mentor mlađim igračima, kao jedan od najstarijih u timu.

- Sigurno je da Leotar želi da stvori novu generaciju košarkaša koja treba da nas naslijedi i da i narednih godina ima okosnicu tima iz sopstvenih redova. Naravno to je dug proces, ništa se ne može postići preko noći. Mi stariji košarkaši smo tu da im pomognemo, kako na treninzima i utakmicama tako i savjetima. Voljeli bismo da nas ti momci naslijede na pravi način i da Leotar ne mora da brine za budućnost. Oni treba da kvalitetno rade, a našu podršku će sigurno imati - dodao je krilni igrač.

U Leotaru se još traže igrači koji treba da popune praznine u timu.

- Rano je govoriti o ambicijama kluba, dok se ne formira igrački kadar, vidjećemo i šta će uraditi rivali u prvenstvu. Sigurno je da će nam start biti olakšan, jer se većina košarka veoma dobro zna, igrali smo neko vrijeme zajedno, tako da se nadamo najboljem - poručio je Đurasović na kraju.

Pripreme krajem avgusta

Zvaničan početak priprema za novu sezonu planiran je za kraj avgusta, kada se ekipa u potpunosti kompletira. Trener je ostao Marko Ičelić i on će imati na raspolaganju većinu tima. Do tada će košarkaši raditi individualno da bi na pripreme došli što spremniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana