Boriša Simanić hitno operisan zbog udarca u bubreg, završio učešće na Mundobasketu

GS
Boriša Simanić hitno operisan zbog udarca u bubreg, završio učešće na Mundobasketu

Loše vijesti iz tabora reprezentacije Srbije - krilni centar Boriša Simanić podvrgnut je hitnoj operaciji zbog udarca u predjelu bubrega koji je zadobio na utakmici sa Južnim Sudanom.

Operacija je prošla bez problema, Simanić se osjeća dobro, ali je, nažalost, završeno njegovo učešće na Svjetskom prvenstvu, piše Kurir.

U jednom duelu ispod koša Srbije, na oko minut i po prije kraja utakmice, Borišu je krilni igrač rivala Nuni Omot snažno pogodio laktom u predjelu bubrega. Procjena sudija, čak i nakon gledanja ponovnog snimka, bila je da prilikom udarca nije bilo namere, ali Simanić zbog bolova nije mogao da nastavi meč.

Odmah po izlasku iz igre, košarkaš Srbije upućen je na urgentno odjeljenje bolnice u Manili, gdje je prvo zadržan na ispitivanju, da bi u toku noći pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije dr Dragana Radovanovića i operisan. Boriša se osjeća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svjetskom prvenstvu.

Košarkaški savez Srbije saopštio je sa svi reprezentativci, članovi stručnog štaba i delegacije Srbije žele Boriši Simaniću brz i uspješan oporavak. Simanić se dobrim igrama u Saragosi nametnuo selektoru Svetislavu Pešiću, a nakon priprema i prijateljskih utakmica izborio je mjesto među 12 igrača za Mundobasket.

Ovo je njegovo prvo veliko takmičenje, koje se, nažalost, za njega završilo prije vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana