Boris Jokanović, trener juniora Igokee: Imamo obavezu dobrih rezultata

Milan Zubović
Boris Jokanović, trener juniora Igokee: Imamo obavezu dobrih rezultata

LAKTAŠI - Prolazak na završni turnir juniorske ABA lige mladi košarkaši Igokee tražiće danas i sutra na svom terenu protiv Zadra, odnosno Krke.

Današnja utakmica na rasporedu je od 14 časova i četa trenera Borisa Jokanovića u nju ulazi bez kalkulacija i s velikom željom da upiše trijumf te nastavi praksu dobrih igara posljednjih sezona. Jokanović je svjestan težine susreta i poziva na maksimalni oprez jer zna da mlade ekipe mogu lako izgubiti fokus.

- Igraćemo protiv dobrih ekipa, jer smo gledali nekoliko njihovih prijašnjih utakmica kao i međusobnu koju su igrali juče. Takmičenje započinjemo sa nikad mlađim timom i imamo miks kadeta i onih malo starijih. Idemo da damo svoj maksimum u ovom trenutku, nakon što smo izašli iz nekog perioda u kojem su nas mučile povrede. Sada smo zdravi, idemo utakmicu po utakmicu, mislimo samo o Zadru dok ćemo o Krki da razmišljamo nakon prvog meča - izjavio je Jokanović za “Glas Srpske”.

Ekipa će biti pojačana plejmejkerom Ognjenom Stankovićem koji bilježi minute u seniorskom sastavu Igokee pa bi trebalo da donese iskustvo i prevagu na terenu.

- Dobar rezultat iz proteklog perioda obavezuje nas da nastavimo istim putem mada trebalo bi imati na umu da je ovo sasvim drugi tim u odnosu na prošli. Stanković je s nama, odradio je dva treninga i vjerujem da ćemo imati velike koristi od njega. Ekipa je bazirana na momcima rođenim 2006. i 2007. godine tako da smo dosta “zeleni”. Ipak, ekipa je dosta talentovana, ali joj treba vremena da napreduje. Upravo taj napredak je glavni cilj tima jer želimo da promovišemo igrače u seniorsku ekipu. Nema posebnog rezultatskog pritiska, ali idemo po pobjede - istakao je Jokanović.

Njemu će ovo biti prvi samostalni nastup na juniorskom turniru, a ekipu su prije njega s dosta uspjeha vodili Žarko Milaković, Aleksandar Ćikić i Slobodan Kecman koji su stizali do trećeg mjesta.

- Istina je da sam prvi put u toj ulozi, ali ona mi nije nimalo nepoznata jer sam s prethodnim trenerima blisko sarađivao tako da sam upoznat sa svim stvarima koje nas očekuju. Znam kako sve ide, nema opterećenja i jedva čekam da počnu utakmice - zaključio je Jokanović.

F8 u Dubaiju?

Završni turnir trebalo bi da bude odigran u formi Fajnal fora tako da bi nastup na njemu izborili samo prvoplasirani timovi iz četiri grupe. Međutim, postoji prijedlog koji će skoro sigurno biti usvojen i da bude igran Fajnal ejt. Na njemu bi nastupile prve četiri ekipe iz svake grupe, kao i tri najbolje plasirane dok bi osmi učesnik bio Dubai koji bi u tom slučaju bio domaćin završnog turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana