Boris Dragojević, košarkaš Borca, za “Glas Srpske”: Zadovoljni smo, ali ne i bezbrižni

Milan Zubović
Foto: KKPROMO

BANjALUKA - Treću pobjedu zaredom u Ligi BiH kojom su zadržali maksimalan učinak ove sezone košarkaši Borca upisali su u Donjem Vakufu kod Proma rezultatom 75:53.

To je ujedno bila prva gostujuća pobjeda Banjalučana koji su bili lišeni pomoći Amsala Delalića, Srđana Gavrića, Srđana Boškovića, Teodora Simića i Džozefa Plezenta, ali su od samog početka nametnuli svoj stil igre, kontrolisali rezultat tokom svih 40 minuta i na kraju došli do lake pobjede. Sjajnu partiju pružio je Boris Dragojević s 15 poena, a bolji od njega bili su Kristijan Ateljević sa 18 i Džerod Vest s 30 poena.

- Prije svega, dobro smo igrali u odbrani i treći put zaredom primili smo manje od 60 poena što je vrhunska stvar i znak da smo sve odradili kako treba. Promo je dobra ekipa koja je u stanju da svim ekipama ubaci po 90 poena kada se razigra, ali smo zaustavili njihove primarne napadačke ideje. S druge strane, od početka smo krenuli agresivno, nametnuli svoj ritam, bili smo dobri u napadu, naročito u drugom poluvremenu i naša pobjeda nijednog trenutka nije bila sporna - izjavio je Dragojević za “Glas Srpske”.

Tokom ljeta “crveno-plavi” su drastično promijenili tim, a do sada su upisali tri pobjede u Ligi BiH, dok u ABA 2 ligi imaju skor 1-1.

- Rezultati su sjajni na početku sezone i taj jedini poraz splet je nesrećnih okolnosti jer smo ga doživjeli u posljednjim sekundama. I pored toga, možemo biti zadovoljni, ali ne smijemo biti uljuljkani već moramo nastaviti sa dobrim radom da budemo još bolji. Pokazujemo dobru energiju i igramo dobru odbranu dok nas čeka susret sa Širokim koji će biti pravi test da vidimo koliko smo napredovali - naveo je Dragojević.

Momak iz Banjaluke koji pokriva poziciju bek šutera vodio je bitke s Kiferom Panterom, bratom člana Partizana Kevina Pantera.

- Malo po pokretima podsjeća na brata, ali nije na tom nivou. Mlađi je od Kevina i možda jednog dana i on zaigra u Evroligi - kroz osmijeh je rekao Dragojević.

Rezultati

Slavija je upisala treći poraz iako je na poluvremenu vodila protiv Leotara koji je na kraju slavio sa 80:85, dok je treći neuspjeh ove sezone upisala i Mladost koja je poražena kod Sparsa sa 92:99. Rezultati: Orlovik - Bosna 99:92. Široki - Prijedor Spartak, Posušje - Sloboda (igrano sinoć). Plasman: 1. Borac 3-0, 2. Orlovik 3-0, 3. Bosna 2-1, 4. Spars 2-1, 5. Leotar 2-1, 6. Sloboda 2-0, 7. Promo 1-2, 8. Široki 1-1, 9. Mladost 0-3, 10. Slavija 0-3, 11. Prijedor Spartak 0-2, 12. Posušje 0-2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana