Boris Dragojević: Borićemo se za prvo mjesto

Milan Zubović
Boris Dragojević: Borićemo se za prvo mjesto

ČAJETINA - Mladi plejmejker Borca Boris Dragojević bio je presrećan nakon druge pobjede svog tima u ABA 2 ligi. “Crveno-plavi” su nadigrali Zlatibor na gostovanju rezultatom 93:90, nakon produžetka u drugom kolu i zasjeli na prvo mjesto tabele grupe D.

Ipak, malo je nedostajalo da banjalučka ekipa izgubi gotovo dobijenu utakmicu i prešla je put od sjaja do očaja i nazad. Ekipa Marka Šćekića bila je u vođstvu tokom najvećeg dijela utakmice, u jednom trenutku imala i 19 poena razlike koje je prosula u posljednjoj četvrtini te je malo nedostajalo da upiše poraz.

- Sjajno smo otvorili utakmicu pogotovo u napadačkom dijelu gdje smo ubacili 26 poena u prvoj četvrtini, odnosno 51 za poluvrijeme. U drugom kvartalu uspjeli smo da usporimo igru protivnika, koji važi za napadački tim i spustimo na mali broj poena pa smo na veliki odmor otišli sa 14 poena prednosti. Nastavili smo dobro u trećoj četvrtini, ali smo stali kada je njihov trener zaradio isključenje. To nas je poremetilo pa su oni istopili prednost, čak i poveli. Srećom, sabrali smo se na vrijeme, izvukli produžetak i slavili - rekao je Dragojević za “Glas Srpske”.

Zlatibor je bio u “debelom minusu” tokom trećeg perioda kada je njegov trener Strajin Nedović dobio tehničku grešku i odmah potom bio isključen. Tada je domaćin počeo mnogo bolje da igra i topi prednost gostiju. Mogao je Zlatibor do trijumfa u samom finišu kada je na isteku napada bio fauliran Marko Kovačević prilikom šuta za tri poena. Na semaforu je pisalo 80:81, a član domaćeg tima pogodio je samo treće slobodno bacanje koje je donijelo izjednačenje njegovom timu. Borac je imao tri sekunda da dođe do pobjede, ali Taj Heris nije bio precizan van linije 6,75 metara. U dodatnih pet minuta, “crveno-plavi” su odigrali s mnogo više koncentracije i mirno došli do trijumfa.

- Ta slobodna bacanja bilo je teško gledati. Molio sam boga da promaši dva da bar igramo produžetak što se i ostvarilo. Onda smo u pet dodatnih minuta bili bolji - naveo je Dragojević.

Nakon dva kola Borac je prvi u grupi i boriće se za prvo mjesto.

- Bolje od ovoga ne može. Upisali smo dvije važne pobjede i to još u gostima, a ova nad Zlatiborom je baš bitna. Nakon ovoga, realno gledajući možemo se boriti za prvo mjesto na tabeli mada znamo da će biti veoma teško. Čeka nas Bosna u nedjelju, a zatim Šibenka u ABA 2 ligi pa moramo zadržati fokus u narednim mečevima - istakao je Dragojević.

Topalović

Do pobjede u Čajetini Borac su predvodili Đorđe Topolović sa 21. poenom, Taj Heris je ubacio 19, Darko Talić 16, Boris Dragojević 11, a Vuk Bošković osam uz 12 skokova. Kod domaćina prednjačio je kapiten Brano Đukanović sa 25 poena, dok je Petar Vujačić ubacio 17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana