Borčev korak nazad u borbi za četvrtfinale ABA 2

Milan Zubović
Foto: ABA Liga

ŠIROKI BRIJEG - Šokatan poraz pretrpjeli su košarkaši Borca u 11. kolu ABA 2 lige. Bolji od njih na turniru u Širokom Brijrgu bio je Pelister sa 73:72, i ovim porazom banjalučki tim napravio je korak nazad u borbi za mjesto u četvrtfinalu drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja pa su za prolazak među osam najboljih potrebne pobjede u preostala dva meča.

Borac je bolje otvorio utakmicu i poveo sa 5:0. Vrlo mali broj poena viđen je na početku meča i u šestom minutu bilo je 7:7, a potom i 11:7 za Pelister.

Veliki broj izgubljenih lopti u prvih deset minuta (šest na kraju prvog perioda) igre banjalučkog tima donijeli su mu zaostatak od devet poena (21:12) u jednom trenutku. Makedonski tim bolje je započeo drugi period igre i bio mnogo bolji u šutu za tri poena.

Ipak, "crveno-plavi" se nisu predavali i uz drosta oscilacija u igri držali su priključak za ekipom iz Bitolja koja je na veliki odmor otišla sa četiri poena prednosti (40:36). Tokom prvih 20 minuta Borac je bio izuzetno slab u šutu za tri poena i bio uspješan samo tri puta iz 16 pokušaja. 

Druga priča viđena na startu drugog poluvremena u koje su igrači banjalučkog tima ušli mnogo energičnije nego u uvodne dvije četvrtine. Vezali tri trojke (dvije ubacio Vuk Bošković) i napravili seriju 15:2 tokom prvih pet minuta za 51:42 i povratak u vođstvo nakon prve četvrtine.

Pogodili su pet trojki iz devet pokušaja i sa devet poena prednosti krenuli u posljednji period (51:60) dok su treći dobili sa 24:11. 
Serijom 9:0 Pelister je otvorio posljednji period i nakon dva i po minuta stigao do izjednačenja (60:60), što je prekinuo Sandi Grubelič.

Banjalučani su vratili vođstvo na svoju stranu, ali nakon nekoliko neiskorištenih napada nisu Aleksandar Kostoski je ubacio trojku na 39 sekundi prije kraja za 73:72. trener Borca Zoran Kašćelan tražio je tajm aut nakon kojeg su njegovi igrači odmah izgubili loptu, ali Daišon Najt nije bio precizan pa je Borcu ostalo dovoljno vremena da organizuje napad. Ipak, Amsal Delalić nije pogodio trojku za pobjedu.

Zbog pete lične greške Džerod Vest je napustio igru u 32. minutu, a do tada bio je najbolji pojedinac svoje ekipe sa 17 poena. Poen manje ubacio je Delalić, a 14 je dodao Radoš Šešlija. 
Borac je nastupio sa samo deset igrača. Trener Zoran Kašćelan nije mogao da računa na nedavno pristigle Sanija Čamparu i Vuka Bojanića dok je Đorđe Miloševiće bio u sastavu.

Debi u ABA 2 ligi imao je i mladi bek Nikola Šarić koji je prekomandovan iz Akademca (omladinskog pogona), mada nije bilo Srđana Adamovića, Borisa Dragojevića, Filipa Radakovića, Kristijana Ateljevića i Džozefa Plezenta. 

Drugu utakmicu na ovom turniru Borac će odigrati u srijedu od 15 časova protiv Heliosa dok će susret 13. kola igrati u petak od 21 sat protiv Sutjeske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana