Borac započinje nastup u novoj sezoni ABA 2 lige: Šibenka prvi izazov

Milan Zubović
Foto: KKBorac

SUBOTICA - Čast da otvore prvi turnir ABA 2 lige ove sezone imaće košarkaši Borca i Šibenke, danas od 15 časova.

Prvi put Subotica će biti domaćin turnira koji će trajati do petka, a Banjalučani će prvi put igrati protiv Šibenke koja debituje u drugom razredu regionalnog takmičenja. Prošle sezone “crveno-plavi” su odlično igrali ligaški dio takmičenja i završili ga na četvrtom mjestu sa devet pobjeda i četiri poraza dok su stali u osmini finala gdje je bolji bio Široki. Pomoćnom treneru Marku Šćekiću biće ovo četvrta sezona zaredom kako je s ekipom učesnik ABA 2 turnira.

- Imamo određenih informacija o protivničkom timu jer smo odgledali nekoliko njihovih utakmica. Vodi ih iskusni Damir Milačić dok je ekipa sastavljena od dva Amerikanca, nekoliko domaćih igrača koji imaju iskustvo igranja u višem rangu te nekolicine talentovanih koji traže svoje mjesto na sceni. Sigurno je da će otvaranje turnira donijeti žestoku borbu pa očekujem dobru utakmicu i nadam se našoj pobjedi - izjavio je Šćekić.

Zajedno s prvim trenerom Zoranom Kašćelanom imaće na raspolaganju Amsala Delalića koji je nedavno stigao na pozajmicu iz Igokee, a kako je prošle sezone već bio u sastavu biće mu lako da se uklopi u sistem rada.

- Amsal je ponovo s nama i biće nam ogromno pojačanje za sezonu pred nama. Radi se o odličnom košarkašu i još boljem momku koji saigrače čini boljima, a ujedno je i ozbiljan košgeter. Njegov dolazak nas je obradovao, ali s druge strane imamo određenih problema s povredama pojedinih igrača tako da će oni koji budu igrali morati da podignu fokus na viši nivo i dostojno zamijene drugove iz tima - naglasio je Šćekić.

Borac je sezonu otvorio pobjedom protiv Mladosti na svom terenu u Ligi BiH.

- To je bio dobar ispit za nas pred početak ABA 2 lige i odlično je da smo počeli s pobjedom. Ona nam je dala samopouzdanja nakon pripremnog perioda i kontrolnih utakmica koje su ipak bile nešto sasvim drugo - naglasio je Šćekić.

Drugu utakmicu na turniru u Subotici Borac će odigrati u četvrtak protiv Podgorice, takođe od 15 časova.

Prvo kolo

Utakmice prvog kola biće igrane tokom tri dana, a u njima se sastaju, ponedjeljak: Borac - Šibenka (15), Vojvodina - Široki (18), TFT - Zlatibor (21). Utorak: Podgorica - Sutjeska, Spartak - Domžale (18), MZT - Cedevita junior (21). Srijeda: Šenčur - Pelister (15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana