Borac uz publiku ruši Bosnu

Milan Zubović
Borac uz publiku ruši Bosnu

BANjALUKA - Polufinalne bitke plej-ofa Lige šest BiH počinju u subotu od 19 časova kada će Borac ugostiti Bosnu, a Igokea Široki.

Više pažnje privlači meč banjalučkog i sarajevskog tima koji se bore za prolazak u finale što im automatski donosi plasman u ABA 2 ligu iduće sezone. 

"Crveno-plavi" su dobili "studente! oba puta u Ligi šest, ali su izgubili u ligaškom dijelu takmičenja. U taboru Borca s nestrpljenjem iščekuju ovaj susret koji ima veliku važnost te stoga pozivaju publiku da im da vjetar u leđa. 

- Moji momci imaće veliku želju da pobijedi i utakmica će biti praznik košarke u Banjaluci. Drugu sezonu zaredom u najužem smo krugu timova koji se bore za sami vrh tako da pozivam sve ljubitelje košarke i navijače da nam pomognu kada je najbitnije - naveo je trener Borca Zoran Kašćelan. 

Potom je nastavio. 

- Očekuje nas veliki izazov dok smo mi u odličnom ritmu što pokazuju naši rezultati i moram da kažem da su momci fantastični u posljednja dva mjeseca od kada je krenulo takmičenje u Ligi šest. Pružamo partije koje su možda i iznad očekivanja. Momci sazrijevaju, dobili smo kvalitet više i kao tim djelujemo dobro. Manjaka kvaliteta i iskustva nadomješćujemo sa energijom i borbenošću - poručio je Kašćelan. 

Prema njegovim riječiam obje ekipe imaju svoje prednosti. 

- Znamo da će prvi duel biti izuzetno težak i pored toga što smo domaćini. Smatram da u polufianlnoj seriji imamo podjednake šanse za prolazak. Naša mladost i energija nam je donijla sve ove pobjede i to je naša prednost u odnosu na gostujući tim koji ima znatno iskusniju ekipu i pravi takmičarski tim. Dokazali su to osvajanjem Kupa BiH. Slavili smo dva puta protiv njih u Ligi šest, ali nećemo zaboraviti da su nas lako dobili oba puta u ligaškom dijelu takmičenja. Utakmica ima dodatnu težinu zbog prolaska u finale u ABA 2 ligu i biće opterećenje, ali od momaka zahtijevam da imamo isti pristup kao  do sada te da budemo smireni u određnoj fazi utakmice - rekao je Kašćelan. 

Centar Radoš Šešlija vodiće velike bitke pod koševima sa protivničkim igračima. 

- Dobro se poznajemo sa Bosnom, dobili smo ih dva puta kao i oni nas tako da ne verujem da će biti nekih taktičkih iznenanđenja. Odlučivaće nijanse i neki detalji. Oni su preiskusna ekipa što bih apostrofirao kao njihovu najvećžu prednost u odnsou na nas. Našu prednost vidim u domaćem terenu - izjavio je Šešlija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana