Borac u “Boriku” nišani finale

Milan Zubović
Borac u “Boriku” nišani finale

BANjALUKA - Sjajnu priliku da se domognu finala plej-ofa Lige BiH košarkaši Borca imaće večeras od 19 časova, kada će na svom terenu ugostiti Široki.

Banjalučani su dobili prvi susret na gostovanju u Širokom Brijegu pa su sada silno motivisani da potvrde taj brejk te se domognu finalne serije. Ujedno, “crveno-plavi” žele da se revanširaju Širokobriježanima za eliminaciju u četvrtfinalu ABA 2 lige, a ove sezone slavili su na dvije od šest utakmica. Kapiten Srđan Gavrić svjestan je da sa saigračima ima odličnu priliku da igra samo završnicu prvenstva.

- Iako utakmica nosi poseban naboj jer imamo sjajnu priliku za finale, za nju se spremamo kao i za svaku drugu. Igrali smo šest puta ove sezone sa njima i nema nepoznanica među nama. Odlučiće finese, jedna lopta, veća motivacija, energija, borba.... Moramo jako ući u utakmicu i opuštanja ne smije biti tokom svih 40 minuta - istakao je Gavrić.

Zanimljivo je da je Široki slavio protiv Borca u tri posljednja odmjeravanja snaga u Banjaluci.

- Jasno nam je da Široki dolazi sa željom da nas dobije i izbori majstoricu na svom terenu, ali i mi smo spremni da im odgovorimo. Aduta za to ima­, što smo pokazali slavljem na njihovom terenu. Ipak, ne treba da mnogo mislimo o toj pobjedi. Ona mora da ostane iza nas i da mislimo na naredni meč. Svi znamo da još ništa nije gotovo. Dobili su nas na tri posljednje utakmice u “Boriku”, ali sam ubijeđen da ovaj put mi slavimo - dodao je Gavrić.

Sat prije njih svoju drugu utakmicu polufinala započeće Budućnost BN i Igokea. Ekipa iz Aleksandrovca lako je izašla na kraj sa Bijeljincima u prvom susretu, ali im je jasno da će večeras imati mnogo teži zadatak u Bijeljini. Svi učesnici polufinalne serije trebalo bi da iduće sezone igraju u ABA ligi. Igokeu očekuje nastup u elitnom razredu, dok bi preostala tri tima nastupala u drugom razredu regionalnog takmičenja.

Poziv navijačima

Kapiten se nada da će biti dosta navijača u dvorani jer im treba podrška za ostvarenje velikog cilja.

- Uprava je preduzela korake da okupi što veći broj navijača čija bi nam podrška jako mnogo značila. Nadamo se da će atmosfera biti kao kada smo igrali balon turnire ABA 2 lige, kada su oni bili naš šesti igrač. Pozivamo navijače da nam pomognu da polufinale završimo na svom terenu - rekao je Gavrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana