Borac spreman za okršaj sa Igokeom: "Pred nama je veliki izazov"

Milan Zubović
Borac spreman za okršaj sa Igokeom: "Pred nama je veliki izazov"

BANjALUKA - Derbi utakmica drugog kola Lige šest BiH biće odigrana sutra od 20 časova, a u njoj će košarkaši Borca ugostiti Igokeu.

Biće to duel vicešampiona i šampiona BiH koji su ove sezone nastupali u ABA 2 odnosno ABA ligi tako da je zagarantovana dobra košarkaška predstava u "Boriku". Takmičenje u Ligi šest "crveno-plavi" su otvorili gostujućom pobjedom protiv Bosne prije desetak dana što ima je dalo dodatni elan za bitke koje ih očekuje u ovom dijelu prvenstva. Trener Zoran Kašćelan i dalje ne može da računa na Sandija Grubeliča i Teodora Simića što mu pravi probleme pred pripremu utakmice. 

- Pred nama je veliki izazov jer igramo protiv ekipe koja igra viši rang takmičenja kao i Ligu šampiona. Zadovoljan sam načinom na koji smo otovirili Ligu šest i sve ekipe osim Igokee za cilj će imati plasman u ABA 2 ligu dok je Široki to uspio tokom sezone osvajanjem prvog mjesta. Drago mi je da smo u Sarajevu odigrali dobru utakmicu i to je pozivnica za navijače da dođu u što većem broju. Igokea je favorit kada je u pitanju samo takmičenje, a ne ova utakmica, ali smatram da je završni turnir Kupa BiH u Sarajevu pokazao da nije razlika u kvalitetu između ekipa ABA lige i ekipa koja su iz Lige BiH što je Bosna pokazala - rekao je Kašćelan. 

Prije dvije godine njegov tim pobijedio je Igokeu u šestom kolu Lige šest dok su poraženi u sve tri utakmice finala plej-ofa prošle sezone mada su pošteno namučili favorita. 

- Imali smo dobrih utakmica sa Igokeom u kojima nas je krasila velika energija što mora da i sada bude. Liga je dugačka, imamo devet utakmica do kraja prije plej-ofa i cilj nam je da se nađemo među četiri ekipe koje će razigravati za titulu prvaka. Mislim da smo sada u dobrom stanju i pored pehova kojih smo imali tokom sezone te se nadamo i vjetru u leđa sa tribina - dodao je Kašćelan. 

Prizano je da je ekipi pogodovala pauza od desetak dana nakon meča sa Bosnom dok poslije susreta sa Igokeom neće imati mnogo vremena za odmor jer za vikend idu na noge Mladosti u Mrkonjić Grad. 

- Lično bih volio da imamo standardan ritam, ali to je nemoguće. Kada smo igrali ABA 2 ligu kalendar takmičenja je toliko naporan da se ne može periodizacija praviti na način na koji želimo, ali adaptiramo se. Nekoliko igrača se vraća iz povreda tako da je njima više godilo više treniga - izjavio je Kašćelan. 

Sani Čampara nedavno je pojačao redove Borca i vjeruje da bi mogli doći do druge pobjede u ovom dijelu takmičenja. 

- Za nas je bilo jako bitno da smo Ligu šest počeli pobjedom i to protiv Bosne koja je imala odličnu sezonu i to nam je vjetar u leđa za dalje mečeve. I pored pobjede, iskreno  mislim da smo mogli i mnogo bolje da odigramo mada ima mnogo stvari koje trebamo popraviti i grešaka koje trebamo smanjiti. Sve u svemu pobjedi se ne gleda u zube. Igokea igra plej-ofa ABA lige i biće favorit, ali samo na papiru što moraju da pokažu i na terenu. Dobro smo trenirali od prošle utakmice i spremni smo za meč. Nadamo se što većoj podršci - naveo je Čampara. 

Ulaznice

Ulaznica za utakmicu Borca i Igokee važiće i za utakmicu Akademca i Jahorina. Revanš meč polufinala plej-ofa Prve lige Republike Srpske na rasporedu je u nedjelju od 20.30 časova. Ekipa sa Pala vodi sa 1:0 u seriji koja se igra na dva dobijena susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana