Borac saznao rivale u ABA 2 ligi

M. Z.
Borac saznao rivale u ABA 2 ligi

BANjALUKA - Košarkaši Borca igraće u grupi D ABA 2 lige iduće sezone zajedno sa Zaltiborom, Ilirijom i Šibenkom.

Takmičenje bi bi trebalo da krene krajem oktobra ili čak u prvoj sedmici novembra, a biće odigrano šest kola nakon čega će dvije najbolje ekipe proći u drugu fazu gdje će biti formirane dvije nove grupe sa po četiri ekipe. Trener Borca Marko Šćekić smatra da nisu loše prošli na žrijebu. 

- Moraćemo biti jako oprezni jer se sve ekipe mnogo pojačavaju ovog ljeta. Zlatibor je favorit u našoj grupi. Bio je šampion prije nekoliko sezona, a i sada ima veoma kvalitenu ekipu koja pretenduje na titulu. Dobro se poznajemo od ranije i znam koliko će nam biti teško sa njima. Ilirija nam je mala nepoznanica jer nismo igrali, ali je napravila dobar rezultat u prvenstvu Slovenije prošle sezone. Imaju iskusnog trenera i nekoliko kvalitetnih igrača. Šibenka će nam biti najteži rival u grupi i vjerujem da ćemo se sa njom boriti za drugo mjesto. Doveli su Martina Junakovića i Josipa Jukića dok im se oporavilo nekoliko igrač akoj nisu igrali prošle sezone. Definitivno ih ne smijemo podcijeniti jer u ovu sezonu ulaze mnogo spremnijinego u prošlu kada su bili posljednji na tabeli aBA 2 lige - rekao je Šćekić za "Glas Srpske" čija će ekipa krenuti sa radom 5. avgusta
Sastavi ostalih grupa, A: MZT, Helios, Cedevita, Teodo. Grupa B: Vojvodina, Sutjeska, Bosna, Rabotnički. Grupa C: Podgorica, Široki, Pelister, Vršac.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana