Borac propustio šansu u finišu

D.D.
Borac propustio šansu u finišu

DOMŽALE - Košarkaši Borca propustili su veliku šansu u četvrtfinalu druge ABA lige. Banjalučani su uspjeli da se vrate iz velikog rezultatskog minusa u posljednjoj četvrtini, ali je na kraju presudilo iskustvo i širina igračkog kadra Širokog koji je slavio 80:72.


Sjajno su Banjalučani krenuli u četvrtinalni meč. Ekipa Zorana Kašćelana povela je 12:2 a zatim su Širokobriježani preuzeli igru i uspjeli da uhvate priključak dobrim šutom za tri poena. Iznenadili su Borac igrači iz drugog plana koji su donijeli veliku energiju rivalu, koji su pogađali trojke. Druga petorka je donijela prednost.

Nakon nesportske lične greške Teodoru Simiću u finišu druge četvrtine uspjeli su Hercegovci da naprave novu seriju i od rezultata 28:28 stigli su do prednosti 43:36 kojom se otišlo na odmor.

Činilo se da je Široki na pragu pobjede kada je osam minuta prije kraja imao veliki plus 14 (69:55). Međutim Banjalučani se nisu predavali, uslijedila je sjajna serija 17:0 kojom su uspjeli da pređu u vođstvo 72:69 trojkom Aleksandra Langovića.

Ipak trener Ivan Velić je uzeo tajm aut i u tim trenucima proradio je Dešon Najt koji je svojim poenima inicirao novi preokret. Banjalučani nisu uspjeli da realizuju napade, previše su žurili i pravili greške što je iskusni rival iskoristio.

Ive Ivanov je bio najefikasniji sa 18 poena u Širokom dok je Duje Brala dodao 15. U poraženom timu Dušan Tanasković je imao 19, dok je Aleksandar Langović ubacio 16. Široki u polufinalu igra protiv Heliosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana