Borac od sjaja do očaja i na kraju slavlja

Milan Zubović
Borac od sjaja do očaja i na kraju slavlja

ČAJETINA - Put od sjaja do očaja i nazad prešli su košarkaši Borca koji su neporaženi nakon dva kola Druge ABA lige. 

Banjalučki klub odigrao je nevjerovatanu utakmicu u Čajetini protiv Zlatibora koju je dobio rezultatom 93:90, i to nakon produžetka. 

Ekipa Marka Šćekića bila je u vođstvu tokom najvećeg dijela utakmice, imala i 19 poena razlike koje je prosula u posljednjoj četvrtini te je malo nedostajalo da upiše poraz. Zlatibor je bio u "debelom minusu" tokom trećeg perioda kada je njegov trener Strajin Nedović dobio tehničku grešku i odmah potom bio isključen. 

Tada je domaćin počeo mnogo bolje da igra i topi prednost gostiju. Mogao je Zlatibor do trijumfa u samom finišu kada je na isteku napada bio fauliran Marko Kovačević črilikom šuta za tri poena. Na semaforu je pisalo 80:81, a član domaćeg tima pogodio je samo treće slobodno bacanje koje je donijelo izjednačenje njegovom timu. 

Borac je imao tri sekunde da dođe do pobjede, ali Taj Heris nije bio precizan van linije 6,75 metara. U dodatnih pet minuta, "crveno-plavi" su odigrali mnogo koncentrisanije i mirno došli do trijumfa.

Borac su predvodili Đorđe Topolović sa 21 poenom, Heris je ubacio 19, Darko Talić 16, Boris Dragojević 11, a Vuk Bošković osam uz 12 skokova. Kod domaćina prednjačio je kapiten Brano Đukanović sa 25 poena dok je Petar Vujačić ubacio 17. 

Borac će u trećem kolu ugostiti Šibenku dok će ovog vikenda biti domaćin Bosni u Ligi BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana