Borac igra protiv Širokog u devetom kolu ABA 2 lige

M. Z.
Borac igra protiv Širokog u devetom kolu ABA 2 lige

NOVI SAD - Košarkaši Borca danas od 15 časova odmjeriće snage sa Širokim u devetom kolu ABA 2 lige. Biće to treći susret Banjalučana i Širokobriježana ove sezone, a u prethodna dva slavio je tim iz Hercegovine pa se “crveno-plavi” nadaju trećoj sreći.

- Široki nam je dobro poznat protivnik iz Lige BiH i igrali smo prije petnaestak dana protiv njega. Naša ekipa je dosta promijenjena u odnosu na prošlu sezonu, ali smo pokazali da se možemo nositi sa svim rivalima iz vrha ABA 2 lige. Očekujem tešku utakmicu, prije svega fizički, jer će biti velika bitka tokom svih 40 minuta. Defanzivno moramo dobro odgovoriti i podići energiju u odbrani te zaustaviti njihova dva najbolja igrača Martina Junakovića i Zakarija Natala. Napadački smo dosta dobri, ali odbrana će donijeti pobjedu i moramo je “utegnuti” - rekao je član Borca Vuk Bošković za “Glas Srpske”.

U prvoj utakmici turnira u Novom Sadu Borac je poražen od Zlatibora (79:81) poenima Jana Rebeca u posljednjim sekundama, tako da ima skor 3-5, dok je Široki na 7-1, baš kao i Zlatibor. Poslije susreta sa Širokim igraće protiv Cedevite junior u subotu od 15 časova.

- Imali smo šansu da slavimo protiv Zlatibora, ali smo je ispustili. Odlučujuće poene ubacio je naš viši član pa nam je bilo teže zbog toga, ali šta je, tu je. Treba da se oporavimo i guramo dalje. Bilo pa prošlo. Spremni smo da upišemo pobjedu i neka bude treća sreća - naveo je Bošković koji je sa 22 poena bio najefikasniji član Borca na meču protiv Zlatibora.

Borac će igrati finale Kupa Republike Srpske protiv Leotara, a utakmica će biti odigrana 14. februara u Trebinju. Pobjednik će steći pravo nastupa na završnom turniru Kupa BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana