Partizan doveo čuvenog Amerikanca!

GS
Partizan doveo čuvenog Amerikanca!

BEOGRAD - Dok se ovih dana rasteže sapunica oko dolaska Čimea Monekea u Partizan, "ispod žita" stiže bombastična informacija - eksplozivni centar Tajrik Džons je potpisao za crno-bijele!

Kurir navodi da je došao do dokumenta KSS u kojem se vidi da je Tajrik Džons registrovan kao novi košarkaš Partizan i zaveden pod brojem 0000124013.

Tajrik Džons je još pre tri nedelje najavljivan kao dio nove ekipe Željka Obradovića, i sada je to i potvrđeno. Amerikanac je prošlu sezonu proveo u Anadolu Efesu, a potpisaće dvogodišnji ugovor s crno-belima.

Ovaj 27-godišnji košarkaš visok je 206 centimetara i pokriva pozicije krilnog centra i centra. Od 2020. godine nastupa u Evropi, a pre Efesa igrao je za Hapoel iz Tel Aviva, Pezaro i Turk Telekom.

U svojoj debitantskoj sezoni u Evroligi prosečno je bilježio 7,2 poena i 4,3 skoka po utakmici, dok je u turskom šampionatu imao je 11,1 poen i 6,7 skokova u prosjeku.

Radi se o igraču koji ima fantastičnu energiju pod obručem, i igrom donekle podsjeća na Matijasa Lesora, izuzetno je borben, jak i skočan i bez problema ulazi u duele s višim centrima.

Partizan je ovog leta zvanično angažovao trojicu novajlija Ifea Lundberga, Frenka Ntilikinu i Vanju Marinkovića, dogovorni su transferi Arijana Lakića i Sterlinga Brauna, a na pragu Humske su i Mario Nakić i Ajzea Majk. Crno-beli su takođe zainteresovani i za Isaka Bongu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana