Bivši član Igokee podigao pehar u Evrokupu

D. D.
Bivši član Igokee podigao pehar u Evrokupu

GRAN KANARIJA –Bivši član Igokee i Crvene zvezde Oliver Stević podigao je pehar namijenjen šampionu Evrokupa.

U 39. godini života krilni centar je napravio najveći uspjeh u karijeri i sa svojim timom izborio plasman u Evroligu. Oni su u finalu savladali Turk Telekom 71:67 i tako ostvarili povratak u elitno takmičenje.

Inače Stević je tokom karijere već igrao u najkvalitetnijem evropskom takmičenju i to kao član takođe španske ekipe Bilbaoa. Nekoliko puta njegove ekipe su zaustavljane u polufinalu, tako da je ovaj rezultat i te kako značajan za veterana.

- Neverovatno je, posle toliko godina, posle nekoliko polufinala, želeli smo da se ovo desi, da imamo mogućnost da igramo u finalu, a ovo što smo postigli je prosto neverovatno. Mislim da smo bili spremni od prvog minuta, od prve sekunde. Samopouzdanje koje smo imali je bilo neverovatno, i mislim da je bilo mnogo lakše igrati nakon što smo pogodili nekoliko šuteva na početku utakmice. Presrećan sam, ovo je trijumf za naše navijače - poručio je Stević koji je kao kapiten prvi podigao pehar i vratio španski tim u elitu.

Veliki udio u uspjehu ima i slovenački trener Jaka Lakovič. Tokom igračkih dana važio je za jednog od najboljih plejmejkera evropske košarke i godinama je igrao na elitnom nivou.

Kako trenutno stvari stoje, očekuje ga i izuzetno uspješna trenerska karijera, a prvi veliki uspjeh kao šefa stručnog štaba Gran Kanarije, podigao je pehar namijenjen osvajaču Evrokupa i u narednoj sezoni će voditi tim sa Kanarskih ostrva u Evroligi.

- Hvala vam, navijači, vi i igrači ste donijeli ovaj trofej u naš grad. Taj pehar će zauvijek ostati kod nas. Igrači su postali legende, a ovo je bila jedna veličanstvena noć. Veoma sam radostan - rekao je poslije utakmice Lakovič.

Gran Kanarija je igrala u Evroligi u sezoni 2018/2019. i zabilježila je skor 8-22. Lakovič je kao glavni trener vodio njemački Ulm od 2019. do 2022. godine, a na klupi Gran Kanarije sjedi od prošlog ljeta. Kao asistent je radio u Barseloni, reprezentaciji Slovenije, Bilbaou i Huventudu. Kao igrač je najveći trag ostavio nastupajući za Barselonu i Panatinaikos, a sa atinskim timom je 2010. godine osvojio i Evroligu.

Dobra vijest za “vječite”

Trijumf Gran Kanarije u Evrokupu i njihov plasman u Evroligu dobra je vijest i za beogradske timove Crvenu zvezdu i Partizan. Naime, Španija je tako dobila četvrti tim u eliti tako da će Valensija ostati bez željene pozivnice. Umjesto njih glavni kandidati za tri specijalne pozivnice su Crvena zvezda, Partizan i Virtus, tako da rastu šanse da beogradski klubovi i naredne sezone igraju elitno takmičenje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana