Bijeljinska Budućnost na prekretnici

G.S.
Bijeljinska Budućnost na prekretnici

BIJELjINA - Košarkaški klub Budućnost nalazi se na novoj prekretnici. Nakon sjajne debitantske sezone u kojoj je ekipa osvojila četvrto mjesto u prvenstvu BiH, u klubu moraju da razmisle o planovima za narednu.

BiH je dosad imala tri predstavnika u regionalnoj drugoj ABA ligi s tim da je treća ekipa plaćala pozivnicu, a sad je Budućnost na poziciji gdje može da razmisli čak i o učešću u ovom takmičenju. Međutim, bijeljinski tim muče drugi problemi i trenutno se o tome uopšte i ne razmišlja.

- Narednih dana uprava kluba će da sjedne i razgovara o potezima koji treba da uslijede. Košarkaški gledajući naša sezona je bila sjajna ali nije to pratila adekvatna logistika. Istina je da smo na poziciji gdje možemo da konkurišemo za mjesto u drugoj ABA ligi, ali to košta 50.000 evra. O tome je uopšte rano da se govori posebno u trenutnoj situaciji. Nas muče drugi problemi kao i ostale dvoranske klubove iz Bijeljine. Zbog toga je neophodno da sjednemo i da vidimo u kom pravcu će klub ići u narednim sezonama - istakao je predsjednik kluba Dario Čojić.

Inače sad je poznato da to mjesto u drugoj ABA ligi želi sarajevska Bosna, koja najavljuje brojna ulaganja u igračkom i stručnom kadru, tako da se spominje mogućnost da žele angažovati Josipa Pandžu koji je uspješno vodio upravo Budućnost.

Košarkaški klub je u toku prošle sezone imao jedan termin za treninge te jedan za utakmice u dvorani u Bijeljini, što je nedovoljno da se igrači priviknu na uslove.

- Sedam klubova koristi jednu dvoranu koja je uz to i školska, tako da je hroničan nedostatak termina za sve. Mi generalno osim utakmice imamo samo jedan termin za treninge i to nije dovoljno. Ne optužujemo nikoga, jednostavno situacija je trenutno takva da sedam klubova trenira u dvorani, a da dnevno zbog školskih obaveza imamo na raspolaganju dva do tri termina i to je nemoguće usaglasiti. Ti uslovi nisu dovoljni ni za prvu ligu Republike Srpske, a kamoli da se razmišlja o drugoj ABA ligi. Dvorana je rak-rana bijeljinskog sporta i klubovi se bore i snalaze kako znaju u umiju - dodao je Čojić.

Čeka se dvorana

U Bijeljini je inače predstavljen plan nove sportske dvorane koja bi trebalo da se gradi na prostoru kod Gradskog stadiona. Ona je neophodna za funkcionisanje dvoranskih sportova, jer trenutno klubovi ne mogu kvalitetno da rade zbog nedostatka termina. Dvorana je dobila dozvolu i očekuje se da će uskoro početi i izgradnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana