Banjalučani poraženi od Posušja u Ligi BiH: Borac muče povrede

Milan Zubović
Banjalučani poraženi od Posušja u Ligi BiH: Borac muče povrede

BANjALUKA - Košarkaši Borca vezali su treći poraz u Ligi BiH, i to u veoma nezgodnom trenutku jer ih iduće sedmice očekuje turnir ABA 2 lige na kojem će odigrati tri utakmice.

Nakon neuspjeha protiv Širokog i Slavije pobjedu im je uzelo Posušje, i to u “Boriku” rezultatom 77:69 u premijernom meču šestog kola. Banjalučani su bili u podređenom položaju tokom svih 40 minuta, a razloge poraza mogu da potraže u smanjenoj rotaciji, odnosno izostancima igrača zbog povreda.

Kao i u ranijim slučajevima, trener Zoran Kašćelan nije mogao da računa na Džozefa Plezenta, Srđana Gavrića, Srđana Boškovića i Teodora Simića, što se pokazalo kao nenadoknadivo u ovom trenutku jer su skoro svi članovi prve petorke.

- Muče nas sitne povrede igrača koje nisu teže prirode, ali jednostavno ne daju im da se vrate u trening. Boškovića muči metatarzalna kost, Gavrića rame kao i Plezenta koji se povrijedio još protiv Šibenke na ABA 2 turniru i tako povrijeđen odigrao nekoliko kola, što se pogoršalo mada bi trebalo prvi da se vrati, dok je Simić bolestan - rekao je Kašćelan za “Glas Srpske”.

Od Slavije su poraženi nakon produžetka, dok ih sada nije išao šut iako su imali 15 skokova više od protivnika.

- Očekivali smo reakciju nakon poraza od Slavije, ali je iskusna ekipa Posušja odigrala vrlo pametno i iskoristila sve mane u našoj igri. Bili smo desetkovani, a Boris Dragojević je igrao bolestan, što je bio dodatni udarac za nas pa sa ovako skraćenom rotacijom nismo mogli fizički da pariramo. Nedostaju nam seniori koji su držali agresivnost u odbrani i čekamo da se oni oporave - naveo je Kašćelan.

Sa 22 poena (šest pogođenih trojki iz deset pokušaja) Amsal Delalić bio je najefikasniji kod Borca, dok je još jedino Džerod Vest imao dvocifren učinak od 15 poena, a kod Posušaka Kvinton Grej ubacio je 20 poena. U ostalim mečevima šestog kola sastaju se, petak: Spars - Slavija (17), Široki - Promo (18); subota: Prijedor Spartak - Orlovik (17), Leotar - Bosna (19); nedjelja: Mladost - Sloboda (19).

Neiskustvo sad četvrti problem

Takmičenje na drugom balonu Borac započinje u ponedjeljak utakmicom protiv Spartaka od 15 časova, dok će u srijedu (18) igrati protiv Šenčura, a u subotu će se sastati sa MZT-om (12).

- Čekaju nas tri izuzetno teška meča i ne znam u kojem sastavu ćemo putovati na Zlatibor. Ne znam kako ćemo fizički izgurati tri meča u samo šest dana. Neiskustvo nas je mučilo pred prvi turnir, dok nam je neiskustvo ekipe sada tek na četvrtom mjestu jer imamo puno drugih problema - istakao je Kašećlan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana