Banjalučani pobjednici međunarodnog turnira u uličnoj košarci

Srna
Banjalučani pobjednici međunarodnog turnira u uličnoj košarci

ŠAMAC - Ekipa Ti na tri iz Banjaluke pobjednik je međunarodnog turnira u uličnoj košarci u seniorskoj konkurenciji u Šamcu, koji je okupio 45 ekipa iz Republike Srpske, BiH, Hrvatske i Srbije, a za najboljeg igrača proglašen je Vanja Samardžić.

Pobjedniku je pripala nagrada od 2.000 KM, drugoplasiranoj ekipi Stomatologija Zrni  iz Laktaša 1.000 KM, a trećeplasiranoj ekipi Tri na tri iz Bijeljine 500 KM.

U konkurenciji juniora prvo mjesto i nagrada od 300 KM pripala je ekipi Intral, a druga pozicija i 100 KM ekipi Tri na tri iz Doboja.

Među veteranima najbolje su bile ekipe Razonoda iz Doboja i Komšije Modriča, kojima je pripalo 300 KM, odnosno 100 KM.

U konkurenciji kadeta prvo mjesto osvojila je ekipa KGH Projektovanje  Derventa, drugo ekipa PZ Dedina Derventa, a među pionirima najbolji je bio tim Tri na tri Roki Derventa, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Tim trejd Modriča.

Zoran Cvjetković iz Košarkaškog kluba Šamac, organizatora turnira, rekao je novinarima da je ove godine po brojnosti ekipa bio najveći turnir, te da je bio među 10 turnira u regiji koji program "Arena sport 1" direktno prenosi.

Cvjetković je dodao da je turnir igran prema pravilima Svjetske košarkaške organizacije (FIBA) i da svaki pobjednik turnira učestvuje na završnici koja se igra na kraju prvenstva u Modriči.

Komesar Nikšićko pivo tri na tri lige Republike Srpske Aleksandar Seferović rekao je da je odigrano 12 turnira i da do kraja jula slijede još četiri.

Opština Šamac bila je generalni sponzor turnira zajedno sa privrednicima sa šamačkog područja i sponzorima koji su obezbijedili i nagrade za najbolje.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da je zadovoljan organizatorima koji maksimalno ulažu trud da ovaj turnir iz godine u godinu bude na višem nivou, a to je postignuto ne samo sa brojnim sponzorima, posjetiocima i učesnicima nego i TV prenosom uživo.

Sedmi međunarodni turnir u uličnoj košarci "Tri na tri Šamac 2024" održan je u okviru manifestacije "Šamačko ljeto" na gradskom trgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana