Aleksandrovčani domaćini Cedevita Olimpiji u ABA ligi

M. Z.
Aleksandrovčani domaćini Cedevita Olimpiji u ABA ligi

LAKTAŠI - Seriju utakmica na domaćem terenu košarkaši Igokee nastavljaju u nedjelju kada im u goste dolazi Cedevita Olimpija.

Susret četvrtog kola ABA lige na rasporedu je od 17 časova i biće im treći zaredom u samo devet dana. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića prvo su slavili protiv Studentskog centra dok su nesrećno poraženi od Tofaša nakon produžetka u Ligi šampiona, iako su imali posljednji napad za novih pet minuta ili čak pobjedu. 

Sada ih čeka novi veliki izazov protiv tima koji je renoviran tokom ljeta. Na klupu je sjeo iskusni italijanski trener Simone Pjaniđani, koji je šest puta bio šampion svoje zemlje i za koga se vežu najveći uspjesi Montepaskija iz Sijene, jednom Izraela sa Hapoel Jerusalimom, a osvajao je kupove u ove dvije države i dva puta bio učesnik Fajnal fora Evrolige sa Sijenom. Ujedno bio je selektor Italije od 2009. do 2015. godine, ali nije mu baš dobro krenulo za kormilom Ljubljančana. To se odnosilo na slabe igre tokom ABA superkupa gdje je u prvom meču poražen upravo od Igokee koja je tada lako izašla na kraj s njima. Ove sezone upisali su dvije pobjede u regionalnom takmičenju, protiv Mege i Splita, poraženi su od Crvene zvezde dok u Evrokupu imaju tri poraza u tri meča.

S druge strane, domaćem timu tradicija ne ide naruku. Upisana je samo jedna pobjeda na pet dosadašnjih susreta od kada su se Cedevita i Olimpija spojile u jedan kub. Bilo je to 13. marta 2021. godine. Iz tadašnjeg tima Igokee sada su u sastavu Marko Jošilo, Edin Atić, Džeki Karmajkl i Kosta Kondić, a s druge strane Jaka Blažič i Luka Ščuka.

U ostalim utakmicama četvrtog kola sastaju se, subota: Krka - Zadar (17). Nedjelja: Studentski centar - mornar (21). Ponedjeljak: FMP - Crvena zvezda (18), Mega - Partizan (20). Split - Borac, Budućnost - Cibona (igrano u petak).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana