Aleksandar Vržina, novi trener Slavije, za “Glas Srpske”: Došao na odmor i našao angažman

Milan Zubović
Aleksandar Vržina, novi trener Slavije, za “Glas Srpske”: Došao na odmor i našao angažman

ISTOČNO SARAJEVO - Aleksandar Vržina nije ni slutio da će novi angažman pronaći tokom odmora.

Košarkaški trener iz Srbije završio je angažman u omladinskim kategorijama Avtodora iz Saratova, gdje je bio asistent Dejanu Parežaninu i sa suprugom stigao u njen rodni Kalinovik, kada ga je pozvao agent i rekao da ima ponudu za njega i to ni manje ni više nego u komšiluku, Istočnom Sarajevu.

- Bio sam u Rusiji i završio ugovor te došao na odmor u Kalinovik, odakle je moja supruga, kada me nazvao moj prijatelj Miljan Vesković i spojio sa ljudima iz Slavije. Odmah sam otišao na sastanak koji je bio dosta kratak pa su mi nakon sat, sat i po javili da prihvataju moje uslove, a i ja njihove. Imao sam veliku želju da se vratim i radim u Srbiji ili Republici Srpskoj, tako da mi je ovo ispalo odlično - izjavio je Vržina za “Glas Srpske”.

Ipak stvari su daleko od idealnih, jer se Slavija nalazi u nezavidnoj situaciji, jer ima četiri poraza na startu takmičenja. Debi će imati u nedjelju protiv Borca.

- Težak trenutak za debi, ali istovremeno i lagan. Borac je ogromna motivacija za mene i moje košarkaše, jer nemamo šta da izgubimo, ali možemo mnogo da dobijemo. Jako smo motivisani i cilj nam je da pobedimo jaku ekipu Borca i podignemo formu te popravimo atmosferu. Da li će to biti dovoljno, videćemo - rekao je Vržina.

On je na klupi naslijedio Radojicu Petrića, koji je podnio ostavku nakon trećeg poraza, dok su ekipu u prošlom kolu vodili asistenti.

- Kolega koji je radio pre mene dobro je pripremio ekipu i kod igrača ima energije, što je najbitnije. Ono što hoću da uradim je da popravim atmosferu koja je malo narušena sa četiri poraza, što je očekivano. Zadovoljan sam njihovim odnosom prema treninzima i samo da popravimo psihološko stanje, odnosno hemiju pa će sve krenuti nabolje - dodao je Vržina.

Naredni susret pokazaće mu jasniju sliku ekipe pa će onda vidjeti hoće li biti promjena.

- Za sada guramo sa istim snagama i tek nakon utakmica sa Borcem videću hoću li praviti neke promene u timu i na kojim pozicijama. Možda bude odlazaka, možda bude i dolazaka, ali prvo da odigramo takmičarsku utakmicu - naveo je Vržina.

Stručnjak iz Srbije ima 48 godina, a vodio je bijeljinski Radnik, dok je ranije radio u Al Kaleju iz Saudijske Arabije, ukrajinskim Himiku i Grifoniju, libanskom Zaleu, kazahstanskom Barsiju i slovačkom Komarnu. Ističe da je upoznat sa timova iz Lige BiH.

- Pratio sam dešavanja u Ligi BiH koliko sam bio u stanju i video da ima kvaliteta. Ima dobrih stranaca koji posle prave mnogo jače ugovore kao i dosta mladih domaćih igrača, dobrih klubova i “vrućih” terena. Sezona je tek počela i biće zanimljiva, jer će biti iznenađenja. Uslovno rečeno manji klubovi su motivisani da sruše velike koji će morati dobro da se pomuče da dođu do pobeda - istakao je Vržina.

Parovi

U petom kolu Lige BiH sastaju se, subota: Bosna - Sloboda (17), Široki - Spars (18), Orlovik - Leotar (18), Posušje - Prijedor - Spartak (19). Nedjelja: Slavija - Borac (18). Ponedjeljak: Promo - Mladost (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana