Aleksa Gatarić, košarkaš iz Banjaluke: Pregrmjeće se i ovo

Milan Zubović
Aleksa Gatarić, košarkaš iz Banjaluke: Pregrmjeće se i ovo

BEOGRAD - Teška povreda koljena Aleksu Gatarića odvojila je od parketa već osam mjeseci tokom kojih je posvećen oporavku i kako je naglasio neće se u skorije vrijeme vratiti košarci.

Momak iz Banjaluke, koji je rođen 2002. godine, povrijedio se u novembru kada je bio član sarajevskih Sparsa, u martu obavio operaciju u Zagrebu i sada vrijeme provodi u Beogradu na oporavku.

- Prošla su već četiri mjeseca od operacije i još nisam ni blizu povratka na teren. Operacija je bila dosta zahtjevna i dobio sam protokol ljekara u vezi sa oporavkom kojeg se pridržavam jer vjerujem da ću se oporaviti i ponovo vratiti na teren. Radim pet dana u sedmici po četiri, pet sati. Prvo su bile fizikalne terapije da se smanji otok, a sada je samo trening, jačanje mišića noge, jačanje kvadricepsa i još mnogo ostalih stvari - rekao je Gatarić za “Glas Srpske”.

Sav proces oporavka nije ga “slomio” psihološki i on vjeruje da će ponovo osjetiti “radost loptanja pod obručevima”.

- Ne znam kad bih mogao da se vratim na teren. Teško je bilo šta prognozirati kada je u pitanju ovakva vrsta povrede i lakše bi bilo da su u pitanju prednji ukršteni ligamenti. Ne može se žuriti sa oporavkom i treba biti strpljiv. Spreman sam i za taj izazov i vratiću se na teren jači nego što sam bio. Pregrmjeće se i ovo - izjavio je Gatarić.

Dobro se sjeća trenutka koji mu je promijenio život, a sve to desilo se prošle sezone tokom utakmice četvrtog kola ABA 2 lige.

- Igrali smo protiv Borca na balon turniru u Sarajevu i nezgodno sam stao na nogu protivničkom igraču. Koljeno mi je otišlo unutra, čašica je “prošetala” lijevo-desno i samo sam osjetio bol. Naravno da više nisam mogao da igram i odmah sam uradio magnetnu rezonancu koja nije pokazala veliko oštećenje. Kako se odužio povratak na parket uradio sam novi pregled magnetnom rezonancom koji je pokazao veliko oštećenje hrskavice što je zahtijevalo operaciju koju sam odmah i uradio. Žalim što sam izgubio taj period od novembra do marta jer sam mogao da odradim veliki dio rehabilitacije - naglasio je Gatarić.

Bez kluba

Gatariću koji igra na poziciji beka šutera istekao je dvogodišnji ugovor sa Sparsima u koje je stigao 2021. godine, a prije toga je nastupao za Cedevitu junior. Prošle sezone odigrao je samo četiri utakmice ABA 2 lige na početku sezone tokom kojih je prosječno postizao 16,3 poena uz 4,5 skokova i 4,8 asistencija za 31 minut u igri.

- Istekao mi je ugovor sa klubom i trenutno nemam dogovor ni sa jednim klubom. Neću da se opterećujem time. Fokusiran sam na oporavak i povratak na teren pa kad to bude onda ću razmišljati o ponudama - rekao je Gatarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana