Albijanić se vratio u Leotar: Kod kuće je najljepše

Darko Dragičević
Albijanić se vratio u Leotar: Kod kuće je najljepše

TREBINjE - Košarkaši Leotara počeli su pripreme za novu sezonu, a na treninzima je i dobro poznato lice. U Trebinje se nakon kratke pauze vratio centar Draško Albijanić koji će tako treći put obući dres matičnog kluba.

Albijanić je prošle sezone nastupao u Grčkoj, gdje je timu AEO Proteas donio plasman u viši rang. Ipak, kako sam centar ističe, želio je da karijeru završi na mjestu na kojem je i počeo.

- Vraćam se u klub u kojem sam ponikao i naučio svoje prve ozbiljnije košarkaške korake. Želim ovim povratkom da zaokružim svoju aktivnu igračku karijeru i jako sam srećan i zahvalan na ukazanoj prilici i povjerenju - rekao je Albijanić.

Leotar je sačuvao okosnicu ekipe iz  prošle sezone. Ugovore su tako produžili Božo Đurasović, Marko Rikalo, Nemanja Milidragović, Srđan Milanović, Marko Marković, Đorđe Gobović, Stefan Adžić, Dejan Šakotić, uz povratak Albijanića i dolazak mladog Filipa Cvjetinovića. Novi je i trener, takođe povratnik u Trebinje, Dragoljub Vidačić.

Leotar je imao problema prošle godine, ali ove  sezone očekuju da naprave bolje rezultate i da ih mimoiđu povrede.

- Tim je miks iskusnih i mladih igrača, dosta se dobro poznajemo jer su sve lokalni momci, sa većinom sam i igrao tokom karijere. Zbog toga očekujem da period uigravanja brzo prođe i to ne bi trebalo da nam bude problem. Smatram da možemo da ispunimo zacrtane ciljeve koji su stavljeni ispred nas, a to je učešće u superligi na kraju prvenstva. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći timu da napravi što bolje rezultate - poručio je Albijanić.

Leotar još nije kompletirao tim. Očekuje se da će ekipa u  narednom periodu biti dodatno pojačana na pozicijama koje su deficitarne, a tokom pripremnog perioda planirano je da se odigra najmanje pet mečeva sa timovima iz okruženja.

Bogata karijera

Tokom igračke karijere iskusni centar je igrao za brojne klubove. U BiH je nastupao za Igokeu, Borac  Nektar, Slobodu, Zrinjski, Spars. Pored prošle sezone u Grčkoj, u inostranstvu je Albijanić još nastupao za Borac Čačak u Srbiji, u rumunskim timovima Asesoft i Pitešti, zatim u crnogorskoj Sutjesci uz Nikšića, te za Rivijeru u Švajcarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana