Adetokumbo zbog povrede koljena još nije odlučio da li će igrati za Grčku na SP

Tanjug
Adetokumbo zbog povrede koljena još nije odlučio da li će igrati za Grčku na SP

ATINA- Košarkaš Milvokija i grčki reprezentativac Janis Adetokumbo mogao bi da propusti predstojeće Svjetsko prvenstvo pošto se još nije oporavio od povrede koljena, prenosi grčki mediji.

Grčka Gazeta tvrdi da je Adetokumbo prije dvije nedjelje u SAD odradio artroskopiju koljena zbog čega razmišlja da propusti predstojeći Mundobasket. Košarkaški savez Grčke još čeka odgovor prve zvezde Milvokija da li će igrati za nacionalni tim.

Adetokumbo se povrijedio sredinom aprila na prvom meču prvog kola plej-ofa Istočne konferencije NBA protiv Majamija, koji je potom eliminisao Bakse serijom 4:1 u pobedama.

Grčki mediji navode da je košarkaš Milvokija imao skoro tri mjeseca da se oporavi, a do sredine juna nije bilo nikakvih naznaka da Adetokumbo ima problema sa povredom. On je svakodnevno trenirao dok je boravio u Grčkoj, a imao je manje tegobe u koljenu, koje nisu predstavljale veći problem.

Grčki mediji ističu da je Adetokumbo prije 15 dana u Njujorku odradio artroskopiju, a potom se vratio u Atinu gdje je nastavio sa treninzima. On će narednih dana saopštiti da li će igrati na SP.

Grčka se nalazi u Grupi G sa selekcijama Jordana, Novog Zelanda i SAD. Mundobasket će održan od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana