ABA 2: Šćekić i Gavrić očekuju pobjedu Borca u Ljubljani

Milan Zubović
ABA 2: Šćekić i Gavrić očekuju pobjedu Borca u Ljubljani

BANjALUKA - Petu sezonu u ABA 2 ligi košarkaši Borca otvoriće u ljubljanskom "Tivoliju" gdje ih sutra od 20 časova očekuje susret prvog kola protiv Ilirije.

Biće to njihov prvi međusobni okršaj jer je slovanački tim debitant u regionalnom takmičenju, a trener Borca Marko Šćekić prepustio im je ulogu favorita jer su domaćini mada vjeruje da njegov tim može do trijumfa.

- Otvaranje sezone očekuje nas u Ljubljani protiv Ilirije koju predvodi iskusan trener Stipe Modrić dok je ekipa sastavljena od iskusnih igrača koji su igrali ABA 2 nivo. Tu su još dva Amerikanca kao i mladi slovančki igrači koji imaju potencijala. Ilirija ima prednost domaćeg terena i ovu utakmicu dočekujemo oslabljeni neigranjem Stefana Simanića koji ima problema sa povredom ramena dok se i Kristijan Ateljević žali na sitne povrede, ali se nadam da će biti spreman. To ne umanjuje naše šanse za pobjedu iako očekujem tešku utakmicu i našu pobjedu - izjavio je Šćekić.

Od ove sezone ABA 2 liga biće igrana po novom sistemu gdje je 16 klubova podijeljeno u četiri grupe.

Pored Borca i Ilirije u grupi su još Zlatibor i Šibenka.

- Zlatiboru i Šibenki prepuštam ulogu favorita. Mislim da imamo čvrstinu i da možemo igrati najbolju odbranu što nam daje šansu za borbu za sam vrh u grupi. Zanimljiv je sistem takmičenja jer nas očekuje utakmica koja je finale finala. Susret sa ilirijom najbitnija je utakmica sezone o čemu pričamo duži vremenski period tokom priprema. Ako napravimo brejk i osvojimo bodove napravićemo odličnu zalihu za ono što nam predstoji. Čeka nas prvenstvo od šest utakmica i ako napravite brejk odradili ste veliki dio posla. To ne znači da je taj posao završen, ali daje ozbiljnu osnovu i bazu da predstojeće utakmice dočekate malo mirnije - poručio je Šćekić.

Kapiten Borca Srđan Gavrić ponovo će povesti saigrače u nove borbe.

- Uspješno smo završili pripreme i spremni smo za izazove koji nas očekuju. Prvi rival je Ilirija, novajlija u ligi koji ima dosta igrača sa iskustvom iz ABA 2 lige te nivoa iznad. Pred nama je jako zahtjevna utakmica u koju ulazimo sa određenim probelmima, ali to za nas predstavlja samo dodatni razlog da još više zbijemo redove i nadoknadimo njihov nedostatak. Timski duh je na visokom nivou, funkcionišemo kao porodica što vidim kao našu prednost i jedva čekamo da zaigramo - rekao je Gavrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana