ABA U19: Slavlje Igokee

M.Z.
Foto: ABA lig

LAKTAŠI - Juniori Igokee upisali su pobjedu protiv Zadra rezultatom 91:74 u svom prvom meču na kvalifikacionom turniru U19 ABA lige koji se održava u Laktašima.

Gostujući tim poveo je sa 3:0 na početku utakmice i to je bilo sve što je pokazao na ovom meču jer su se domaći pitali za sve u ostatku susreta i u jednom trenutku su imali i 14 poena prednosti da bi u posljednjoj minuti stigli do najveće prednosti. 

Najbolji kod pobjednika bio je Andrej Ačimović sa 22 poena i devet skokova dok je Vasilije Kuridža ubacio 20, Boriša Zirojević 16, Ognjen Stanković, koji je za ovu priliku prekomandovan iz seniorskog tima, dodao je 15 poena i sedam asistencija, a Luka jovičić je imao 11 poena, osam skokova i šest asistencija. 

Drugu utakmicu na turniru, izabranici trenera Borisa Jokanovića odigraće sutra od 12.30 časova protiv Krke koja je pobijedila Zadar sa 82:75. 

Biće to obračuna za prvu poziciju koja donosi direktan nastup na završnom turniru juniorske ABA lige. 

Za sada je planirano da bude igran Fajnal for na kojem bi učestvovali samo prvoplasirani timovi iz kvalifikacija, dok postoji opcija da bude održan Fajnal ejt na kojem bi igrali svi prvoplasirani uz tri najbolja drugoplasirana tima kao i ekipa Dubaija koja je debitovala ove sezone i vjerovatno bi u tom slučaju bila domaćin završnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana