ABA Superkup: Igokea nadigrala "zmajčeke"

M.Z.
ABA Superkup: Igokea nadigrala "zmajčeke"

PODGORICA - Košarkaši Igokee plasirali su se u polufinale Superkupa ABA lige koji se održava u Podgorici.

Ekipa iz Aleksandrovca lako je nadigrala Cedevita Olimpiju rezultatom 75:65 (27:17, 17:15, 18:21, 13:12) i rival za finale biće im bolji iz susreta Partizana i Mege koji je na rasporedu od 15 časova.

Debi u drugom mandatu za Igokeu imao je i iskusni plejmejker Nemanja Gordić koji se prije pet dana priključio ekipi dok u sastavu nije bilo Džekija Karmajkla i Koste Kondića te Ognjena Stankovića i Amsala Delalića.

Mario Nakić nije ulazio u igru. Prve mečeve odigrali su Stefan Mudi i Edin Atić koji zbog povreda nisu igrali na Igokeinom turniru povodom proslave 50. rođendana. Mudi je pre poene upisao tek krajem treće četvrtine, ali je do tada ostvario osam asistencija.

Kod Cedevita Olimpije, koju sa klupe predvodi italijanski stručnjak Simone Pjaniđani, srpski plejmejker Nikola Radičević nije ulazio u igre.

Igokea je mnogo bolje otvorila utakmicu i povela sa 10:4, da bi Ljubljančani uzvratili i poeveli s 15:14. To je bilo sve od "vitamiziranih zmajčeka" u prvom poluvremenu jer je od tada ekipa iz Republike Srpske kontrolisala igru i na prvi mali odmor otišla sa deset poena prednosti.

Sjajno je funkcionisao šut iz igre Jovanovićeve čete, pogotovo za tri poena što je donijelo prednost od čak 16 poena (17:33).

Igokea nije uspjela da nastavi u istom ritmu tokom trećeg perioda kada je slovanački tim opasno prijetio, ali su sve te atake odbijali Jovanovićevi puleni koji su zadržali isti ritam i u posljednjem kvartalu.

Najbolji kod pobjednika bio je Nikola Tanasković sa 14 poena, pratili su ga Dragan Milosavljević sa 13, te Marko Jošilo i Nikola Marić sa po deset poena.

Edin Atić je ubacio osam poena uz osam skokova i šest asistencija. U poraženom timu prednjačili su Karlo Matković sa 21 poenaom i 12 skokova dok je Jaka Blažić ubacio 16 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana