ABA osigurana, Borac juriša na titulu

Milan Zubović
ABA osigurana, Borac juriša na titulu

BANjALUKA - Košarkaši Borca i naredne sezone igraće ABA 2 ligu dok će ovu pokušati da ukrase trofejom.

Banjalučani su izborili finale plej-ofa Lige šest BiH jer su savladali Bosnu rezultatom 87:80 u majstorici na svom terenu i tako sa 2:1 u seriji otišli na megdan Igokei koja je sa 2:0 nadigrala Široki. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je bolja bila ekipa iz Aleksandrovca, ali je ove sezone pokazala da je dosta ranjiva. Prva utakmica finalne serije koja će biti igrana na tri pobjede na rasporedu je u srijedu od 19 sati u Laktašima. Borac je odigrao dobru utakmicu i tokom većeg dijela bio u prednosti. Ono što posebno raduje trenera Zorana Kašćelana jeste podatak da ekipa nije “potonula” sredinom treće četvrtine kada je gubila sa devet poena razlike. Uspjela je da se vrati i na kraju mirno privede susret kraju. Prednjačio je Džerod Vest sa 21 poenom i devet asistencija, Vuk Bošković dodao je 15 poena, a 14 Srđan Gavrić dok su pogodili 17 trojki iz 33 šuta. Kod gostiju Vojin Ilić ubacio je 22 poena.

- Bila je ovo sjajna utakmica u kojoj su energija, borbenost i karakter mojih momaka bili sjajni, pogotovo početkom drugog poluvremena kada smo gubili i imali puno problema. Ipak, sa vjetrom u leđa iz “Borika” gdje je uživanje voditi utakmice, pa kao trener poželim da uđem na teren, uspjeli smo da ispunimo cilj. Momci su napravili podvig u Ligi šest što je potvrdila i ova polufinalna serija sa Bosnom koja je kvalitetnija ekipa sa puno više iskustva što nismo bez razloga naglašavali. Bosna je bila ozbiljan takmičar, ali kada se pogleda sve ukupno bili smo bolji za taj milimetar i zaslužili da prođemo u finale - poručio je Kašćelan.

Ponosan je na karakter ekipe i finale vidi kao nagradu za uloženi trud.

- Imamo najbolju hemiju u čitavoj ligi. Odnosi među momcima su odlični. To požrtvovanje i neodustajanje jeste nešto što nas je dovelo da napravimo nešto što je bilo iznad očekivanja. Hvala ljudima u klubu što su vjerovali u nas kada je bilo mnogo turbulencija i bili smo jedna grupa što se vidjelo na terenu. Finale je velika nagrada za ove mlade momke i ne bih da zvučim pesimistično, ali treba biti realan i reći da smo fizički jako potrošeni nakon tri iscrpljujuća duela protiv Bosne. Siguran sam da će nam pobjeda od prije 20 dana u Laktašima dati određenu dozu samopouzdanja, ali isto tako Igokea će se mnogo bolje spremiti za meč. Ali, ovaj pravougaonik zna nekad da pokaže i drugačije - dodao je Kašćelan.

Trener Igokee Marko Cvetković sa svojim asistentom gledao je susret Borca i Bosne tako da će spreman dočekati meč.

- Moji igrači se ne ljute kada im kažem da ih često protivnički treneri guglaju da vide ko su i šta su jer ih je mnogo koji prvi put igraju seniorsku košarku. Od njih zahtijevam borbu i zalaganje pa će ih lopta nagraditi. Nije mi se dopalo prenaglašeno slavlje na kraju utakmice kao da smo postali šampioni jer Borac mora da postavlja najveće moguće ciljeve iako je plasman u finale veliki trofej za njihove karijere - naveo je Kašćelan.

ČAMPARA

Bek Sani Čampara susret je završio sa 14 poena.

- Ušli smo dobro u utakmicu i bili fokusirani za razliku od meča u Sarajevu koji nas je podstakao na ovakvu predstavu. Svi smo bili baš fokusirani što je urodilo plodom i ostvarili smo jako važnu pobjedu i plasman u ABA 2 ligu. Ne želimo da stanemo na ovome već idemo da pokažemo zube Igokei koja je favorit na papiru, ali imamo svoje adute. Imamo dobru atmosferu u ekipi koja nas vodi sve ovo vrijeme i stvara nam neku obavezu da napadnemo titulu i vjerujem da možemo svašta da pokažemo u finalu pa se nadamo i nekom većem uspjehu. Nadamo se da će ovakva atmosfera biti i u finalu. Mislim da smo je zaslužili jer se borimo kao ekipa i sa ovakvom publikom dajemo 110 odsto od sebe - naglasio je Čampara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana