ABA: Igokea kreće iz Splita, Zvezda ide Dubaiju

Milan Zubović
Foto: ABA Liga

LAKTAŠI - Novu sezonu ABA lige košarkaši Igokee započeće u gostima kod Splita, a utakmice prve runde biće igrane od 20. do 23. septembra.

Ovo je objavilo rukovodstvo regonalnog takmičenja koje je i zvanično primilo ekipu Dubaija pod svoje okrilje.

Ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata debi na Jadranu imaće pred svojim navijačima protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde. Drugo kolo ABA lige donijeće novo gostovanje Igokee u Hrvatskoj, ovaj put kod Zadra, dok će u trećem ugostiti Budućnost.

Četvrto kolo donijeće obračun sa Crvenom zvezdom u Beogradu, a peto sa Cedevita Olimpijom u Laktašima. Prvu utakmicu sa Partizanom ekipa iz Republike Srpske igraće u 11. kolu pred svojim navijačima dok će u posljednjem 15. kolu prvog dijela takmičenja gostovati Dubaiju.

U ostalim mečevima prvog kola sastaju se: Cibona - Zadar, Studentski centar - Spartak, Partizan - Borac, Krka - Mega, FMP - Cedevita Olimpija i Mornar - Budućnost. 

Za novog predsjednika ABA lige izabran je Goran Ćakić iz Mege ulogu potpredsjednika imaće Jure Balazič (Krka) kao i Dragan Bokan iz Budućnosti. Bord lige usvojio je kalendar takmičenja kao i sudije koje će dijeliti pravdu na utakmicama.

ABA liga brojaće 16 umjesto 14 timova pa stoga takmičenje kreće ranije ego j eto bio slučaj prethodnih sezona. Takođe i ABA 2 liga je proširena sa 14 na 16 klubova. Oni će biti podjeljeni u četiri grupe sa po četiri ekipe i igraće svako sa svakim kući i u gostima.

Po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe izboriće nsatup u top 8 fazi gdje će biti podjeljeni u dvije grupe sa po četiri ekipe.

Takođe, će igrati svako sa svakim kući i u gostima i nakon novih šest kola plasman u polufinale izboriće po dvije najbolje plasirane ekipe. Polufinalna i finalna serija biće igrane na dvije dobijene utakmice po sistemu 1-1-1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana