Zvezdino transfer ljeto – "srpskom Bajernu" porasli apetiti

B92
Zvezdino transfer ljeto – "srpskom Bajernu" porasli apetiti

BEOGRAD - Fudbalski klub Crvena zvezda obnovio je svoj igrački kadar sa kompletno novim pojačanjima.

Na "Marakanu" je ovog ljeta stigao egzotičan miks solidnih internacionalaca, 11 novih imena, dva Slovenca, po jedan Angolac, Korejac, Portugalac, Panamac, Brazilac, a Zvezda je pazila i da domaće snage ne budu zapostavljene, da ostanu stub oslonac tima, pa je osvježila svlačionicu sa još četvoricom srpskih igrača.

Platežno daleko najmoćniji klub u državi, bez premca u tom pogledu toliko da joj drugi nisu ni u retrovizoru, Zvezda je dovela maltene svakog igrača kojeg je poželjela.

Jer, tako je u mogućnosti, ovo je njeno vrijeme.

Bajern možda ne može još da pozavidi, ali ideja direktora Zvezdana Terzića, koju je, sjećamo se, iznio prethodnog ljeta, jeste da se klub ponaša, da posluje i dominira, baš kao što to Bavarci godinama rade u Njemačkoj.

"Mi moramo da budemo Bajern u Srbiji. Sve što je najbolje u zemlji, mora da bude kod nas. Želimo da investiramo, jer kreće novi ciklus LŠ, biće više utakmica, a bonusi i prihodi su veći za 40 posto. Moramo mnogo da uložimo u igrače, budemo šampioni i sljedeće godine u avgustu ponovo izborimo LŠ gdje će prihodi biti veći", rekao je Terzić prije tačno godinu dana.

Posljednjih nedjelja riječi direktora klub sprovodi u djelo - Zvezdu je pojačalo 11 novih imena.

"Glumiti" Bajern znači i slabiti konkurenciju. Tako je ovog ljeta Zvezda dovela supertalentovanog Lazara Jovanovića iz redova ekipe Vojvodine koja joj može biti i najveći rival za titulu, makar do neke tačke sezone, pored Partizana.

Crveno-beli su taj recept primjenili ne tako davno sa još jednim igračem sa "Karađorđa", "uzeli" su Novosađanima i Uroša Kabića međutim nije se on predugo zadržao u klubu.

Pojačanja Zvezde za sezonu 2024/2025: 
Marko Ilić (Kolorado)
Nemanja Stojić (TSC)
Jung-Vo Seol (Ulsan)
Dalsio Gomeš (Apoel)
Luka Ilić (Troa)
Lazar Jovanović (Vojvodina)
Puma Rodriges (Famalikao)
Felisio Milson (Makabi Tel-Aviv)
Timi Maks Elšnik (Olimpija)
Bruno Duarte (Farense)
Vanja Drkušić (Zenit)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana