Zvezdin tim trenutno na fudbalskom tržištu vrijedi 70 miliona eura

GS
Zvezdin tim trenutno na fudbalskom tržištu vrijedi 70 miliona eura

Fudbalski klub Crvena zvezda "sklapa kockice" i formira tim koji će na jesen izaći na megdan najkvalitetnijim ekipama na Starom kontinentu u Ligi šampiona, a na osnovu specijalizovanog sajta "Transfermarkt", aktuelni šampion Srbije, trenutno ima sastav vrijedan 70 miliona eura.

Vrijednost Zvezdinog tima, u odnosu na prethodni veliki presjek koji je "Transfermarkt" uradio krajem 2022. godine, pred početak zimskog prelaznog roka, porasla je za 11 miliona.

Najvrijedniji u redovima srpskog šampiona su Strahinja Eraković i Mirko Ivanić čija je cijena porasla, te se sada njihova tržišna vrijednost procjenjuje na devet miliona eura. Prate ih Osman Bukari (6,5 miliona eura), a zatim i pojačanja - Žan Filip Kraso (šest miliona eura), Piter Olanjinka (pet miliona eura).

Kraso i Olanjinka su u redove srpskog šampiona došli potpuno besplatno, što dovoljno govori o tome kakav je posao Crvena zvezda napravila. 

Podaci su aktuelni, s obzirom da su ljudi zaduženi za "Transfermarkt", osvježili cijene fudbalera iz Superlige Srbije u prethodnih sedam dana, a vrijednost je porasla za čak 13 fudbalera Crvene zvezde.

Eraković i Kraso su doživjeli skok za dva miliona eura, u slučaju Bukarija to ne 1,5 milion eura, dok je kod Ivanića milion. Veću tržišnu vrijednost imaju još Stefan Mitrović (3,5 miliona eura), Stefan Leković (milion eura), Irakli Azarov (1,2 miliona eura), Srđan Mijailović (dva miliona), Kings Kangva (dva miliona), Jovan Mijatović (1,8 miliona).

Nikola Mituljikić (500.000), Jovan Šljivić (300.000), kao i Marko Stamenić (500.000), kome su dolazak u tabor srpskog šampiona, ali i sjajne partije u reprezentaciji Novog Zelanda, tokom posljednjeg ciklusa, povećali vrijednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana