Zvezda upisala 34. titulu, ubjedljiva pobjeda nakon preokreta nad TSC-om

GS
Zvezda upisala 34. titulu, ubjedljiva pobjeda nakon preokreta nad TSC-om

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC sa 4:1 (1:1) u meču prvog kola plej-ofa Superlige i tako stekli nedostižnu prednost nad rivalima šest kola prije kraja prvenstva. Crveno-bijeli su stigli do 34. titule šampiona.

Crveno-bijeli šest kola pre kraja imaju 85 bodova, 23 više od ekipe iz Bačke Topole i Čukaričkog, čime su izjednačili rekord iz sezone 1976/1977 kada je takođe osvojena titula šest utakmica prije kraja prvenstva.

Trostruki strijelac bio je Osman Bukari, u 45+2, 61. i 75, a pogodio je i Gelor Kanga u 69. minutu.

Jedini gol za goste postigao je Ifet Đakovac u 20. minutu iz penala.

Zvezda je ovom titulom prvi put obezbijedila i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a do kraja sezone pokušaće da osvoji i Kup i stigne do treće uzastopne duple krune.

Sjajna fudbalska predstava prikazana  je na ispunjenoj “Marakani“. TSC je došao u Beograd da se nadigrava sa liderom prvenstva. Bio je gost ravnopravan rival u nekim momentima imao je i više od igre, naročito u prvom poluvremenu. U nastavku gostima je nedostajalo snage, Zvezda je to iskoristila i sa tri gola u mreži rivala stigla do preokreta, pobjede i titule šampiona Srbije.

- Ovo je najubedljivija titula u istoriji Crvene zvezde i srpskog fudbala i verujem da su zvezdaši ponosni na ostvaren rezultat, rekao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Dodao je da su pričali i pred početak takmičarske godine da je ovo istorijska sezona, jer će prvak Srbije, zahvaljujući koeficijentu, ići direktno u Ligu šampiona.

- Postavili smo osvajanje titule kao imperativ na početku letnjih priprema 2022. godine, svesni da neće biti lako i da je ulog nikad veći. Ponosan sam što smo uspeli da postanemo prvaci Srbije, još u aprilu, praktično mesec dana pre završetka sezone i što smo prvi siguran učesnik Lige šampiona za narednu sezonu - rekao je Terzić.

Pred njima je, dodaje, još šest utakmica u prvenstvu koje će shvatiti maksimalno ozbiljno sa ciljem da nastaveo da pobjeđuju.

-Aktuelna generacija je osvajanjem šeste uzastopne titule već ispisala istoriju, a to bi mogla da učini i osvajanjem treće u nizu duple krune. Već sada marljivo radimo na konstrukciji tima za Ligu šampiona, tako da ćemo spremno dočekati letnje pripreme, kao i obaveze koje ćemo imati u najvećem klupskom takmičenju - istakao  je Terzić.

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da se osjeća kao i uvijek kada pobijede, ali treba biti realan i reći da su drugoplasirani tim pobijedili sa 4:1, te da su pokazali karakter i kada su nesrećno primili gol, uspjeli da se konsoliduju i 65, 70 minuta igrali u visokom ritmu i tempu.

-Što se tiče titule, zvezdaška javnost, pa i ja, koji sebe prvo smatram navijačem, je razmažena, podrazumeva titule, ali ona se ne podrazumeva. Tako da, čestitam upravi, stručnom štabu, igračima i naravno navijačima. Nije lako ostati "na prstima" tokom cele sezone, potrebna je motivacija, ali srećan sam zbog titule - izjavio je Milojević.

Dodao je da se za njega ovdje ne završava sezona.

-Imamo derbi, šest utakmica i odgovornost je takva da u svakom meču damo maksimum i idemo na pobedu - podvukao je Milojević.

Duel protiv Partizana, 170. vječiti derbi, je već u srijedu.

-Imamo utakmicu za četiri dana, tako da treba da budemo fokusirani i da večeras proslavimo titulu u krugu porodice, a onda ćemo, nadam se, u sredu imati više prilike da proslavimo -zaključio je Milojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana