Zvezda nemoćna u Lajpcigu

Tanjug
Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su rezultatom 3:1 na gostovanju ekipi Lajpciga u utakmici trećeg kola grupe G Lige šampiona.

Lajpcig je poveo golom Davida Rauma u 12. minutu. Vezista je poslije greške igrača Zvezde iskosa sa desetak metara poslao loptu kroz noge golmana šampiona Srbije Omrija Glazera. 

Izraelac je zatim imao dvije čudesne intervencije kojim je sačuvao mrežu i ostavio ekipu u igri za pozitivan rezultat. 

U 28. minutu sudija Hoze Marija Sančez iz Španije je dosudio penal za Zvezdu poslije starta Lukebe nad Olajinkom, ali je poslije poziva iz VAR sobe i provjere snimka promijenio odluku i poništio najstrožu kaznu.

U 59. minutu domaći fudbaleri povećali su prednost prelijepim golom Ćavija Simonsa, koji je pomjerio loptu pored Hvanga a onda sjajnim udarcem sa distance savladao Glazera.

U 70. minutu Zvezda je smanjila preko Stamenića, 2:1. Dragović je šutirao snažno sa ivice kaznenog prostora, lopta je kačila jednog igrača domaćih i skrenula pravac pravo na nogu Stameniću koji je pogodio.

Ekipa Lajpciga na "plus 2" ponovo dolazi u 84. minutu. Strijelac je Dani Olmo. Simakan je prvo šutirao, tu je bio i Baumgartner, da bi lopta na kraju stigla do Olma, koji je pogodio samo desetak minuta nakon ulaska u igru.

U drugom meču grupe Mančester Siti je u gostima savladao Jang Bojs 3:1.

Strijelci su bili Manuel Akandži u 48. i Erling Haland u 67. iz penala i 86. minutu. Gol za Jang Bojs postigao je Mehak Elia u 52. minutu. 

Na tabeli vodi Siti sa maksimalnih devet bodova, Lajpcig ima šest, a Jang Bojs i Zvezda po bod.

U narednom kolu, 7. novembra, Zvezda dočekuje Lajpcig a Siti je domaćin Jang Bojsu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana