Zvezda izmirila dug, uplatila pet miliona evra za porez

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Fudbalski klub Crvena zvezda juče je izvršio uplatu od pet miliona evra po osnovu poreskih obaveza. Klub je time izmirio u cjelosti sve dospjele obaveze prema državi, rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić.

„Ukupno od 2014. godine naš klub je u budžet Republike Srbije uplatio 47 miliona evra. Sredstva za finansiranje kluba i servisiranje poreskih obaveza obezbijeđena su prije svega prihodima iz inostranstva koji učestvuju u ukupnom finansiranju FK Crvena zvezda sa 83 odsto”, istakao je Terzić.

Takođe, važno je napomenuti da je klub ove godine ostvario rekordan prihod, prije svega od transfera igrača i UEFA bonusa. Navedenim prihodima izmirene su sve obaveze za UEFA monitoring za koji je rok 15. oktobar, naveo je Terzić.

„FK Crvena zvezda ostaje posvećen urednom servisiranju obaveza prema državi, finansijskoj stabilnosti i paralelno investicijama koje su dovele do sportskog i poslovnog rasta kluba. Po našoj internoj procjeni vrijednost igračkog kadra Crvene zvezde trenutno iznosi 100 miliona evra”, zaključio je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana