Zvezda goleadom započela odbranu Kupa

GS
Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kup Srbije, pošto su u Kruševcu pobijedili Trajal 6:0 (1:0).

Izabranicima Baraka Bahara duel sa liderom Srpske lige "Istok" bio je zagrijavanje za okršaje sa Javorom u Sperligi i Lajpcigom u Ligi šampiona naredne srijede.

Bila je ovo prva utakmica između ova dva kluba, s obzirom na to da Trajal, iako je osnovan 1933. godine, nikada nije nastupao u elitnom rangu takmičenja.

Crveno-bijeli bez velikih problema izborili su narednu rundu Kupa, a sve je počelo u 9. minutu, kada je Nemanja Spasojević autogolom donio prednost crveno-bijelima.

Od tog trenutka ekipa sa Marakane je preuzela inicijativu i kontrolu meča, ali do kraja prvih 45 minuta nismo vidjeli nijedan gol.

Samo osam minuta igre u nastavku bilo je dovoljno da aktuelni osvajač Kupa duplirala prednost, a igro se 52. minut kada se Ndiaje upisao u listu strijelaca.

Već tada je bilo jasno da Zvezda ide ka osmini finala, iako se Trajal nije predavao, ali nijedan šut u okvir gola nije baš davao nadu da može bilo šta da se promijeni.

U 75. minutu Jovan Šljivić pogodio je za 3:0, a samo 120 sekundi kasnije Nikola Knežević je povećao na 4:0.

To je bila najava crveno-bijele goleade u finišu meča, iako je Trajal u 86. minutu imao penal i priliku da prekine nalet rivala.

Đurović nije iskoristio udarac sa bijele tačke, a onda je stigla nemilosrdna kazna fudbalera Zvezde. Ponovo dva gola za dva minuta.

Prvo je Jovan Mijatović postigao peti gol u 88. minutu, a onda je Švljić drugim golom na ovom susretu postavio konačnih 6:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana