Zrinjski rutinski kroz Doboj

G.S.
Zrinjski rutinski kroz Doboj

DOBOJ/TREBINjE - Fudbaleri dobojske Sloge poraženi su na svom terenu od Zrinjskog sa 3:1.

Izabranici Vlade Jagodića nisu uspjeli napraviti iznenađenje iako su prvi došli do vođstva, već u drugom minutu, nakon odlične reakcije Saše Baštića poslije greške golmana gostiju Marina Topića. Osam minuta kasnije Mario Ćuže donio je izjednačenje šampionskom timu, koji je igrao u kombinovanom sastavu, jer ih u srijedu očekuje finale Kupa BiH protiv Veleža u Zenici, pa je Krunoslav Rendulić promiješao karte. Igran je 34. minut kada je David Čolić srušio Ćužea u kaznenom prostoru, to je bio čist jedanaesterac koji je minut kasnije u pogodak pretvorio Tomislav Kiš. Konačnih Sloga - Zrinjski 1:3 postavio je svojim drugim golom Ćuže, a svemu je prethodila greška golmana domaćih Trake.

Fudbaleri Leotara u subotu od 17 časova na “Policama” hvataju posljednji voz za opstanak u premijerligaškog društvu, a u goste im dolazi još jedan davljenik, Tuzla siti. Izabranicima Marka Maksimovića u ovom duelu igra ulogu samo pobjeda sa kojom bi produžili šanse da će i naredne sezone igrati u Premijer ligi, dok bi eventualni remi ili poraz značio praktično povratak u prvoligaško društvo Srpske. Ove dvije ekipe su se ove sezone već dva puta sastale, a međusobni skor je na strani Trebinjaca, koji su poraženi kao gosti sa 1:4, ali su na svom terenu slavili sa 4:0. To znači da bi u slučaju pobjede ili remija u subotnjem duelu imali bolji međusobni skor od ekipe iz Siminog Hana na kraju sezone. To bi im pomoglo da ostvare cilj uz uslov da i oni i Tuzla siti poslije posljednjeg, 33. kola imaju isti broj bodova.

- Ovo je za nas jednostavno meč istine. Svjesni smo da nas sve sem pobjede gura u ponor i očekujem da igrači izdrže taj, prije svega, psihološki pritisak. Pobjeda bi nam produžila nadu u opstanak, pogotovo kada se zna da bismo, ako je ostvarimo, u posljednja dva kola ušli bodovno poravnati sa Tuzla sitijem i boljim međusobnim skorom. Zbog kartona neće igrati Danilo Šipovac i Miloš Stanojević, dok je Dejan Uzelac još rovit - naglasio je Maksimović.

U ostalim susretima ovog kola sastaju se: Posušje - Borac (nedjelja, 17 časova), Sloboda - Široki Brijeg (ponedjeljak, 17 časova), igrano u petak uveče: Velež - Igman, Sarajevo - Željezničar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana