Zrinjski izborio plej-of Konferencijske lige

Avaz
Zrinjski izborio plej-of Konferencijske lige

Fudbaleri Zrinjskog napravili su veliki uspjeh i plasirali se u plej-of Konferencijske nakon večerašnje pobjede nad Botevom od 2:0 (ukupno 3:2).

Nije Zrinjski najbolje počeo utakmicu u Mostaru u kojoj je jurio zaostatak iz prvog susreta od 2:1. Srećom po "Plemiće“ raspoložen je bio golman Marko Marić koji je imao dvije sjajne intervencije u 7, odnosno 8. minuti.

Zrinjski se oslobodio pritiska i u 19. je zaprijetio Nardin Mulahusejnović, a onda je Malekinušić pao nakon kontakta s golmanom Bernatom i sudija je pokazao na bijelu tačku. Nažalost po Mostarce, Mlinar je loše šutirao i golman Bernat mu je uhvatio "živu loptu“.

Igrao se 39. minut kada su svi na stadionu skočili na noge. Kerim Memija je sjajno asistirao, a Nardin Mulahusejnović pogodio za vodstvo Zrinjskog. Samo minut kasnije Konte je nasjeo na provokaciju Malekinušića i zaradio crveni karton.

Zrinjski je u nastavku tražio drugi gol koji bi mu donio pobjedu u dvomeču s bugarskom ekipom, a on je stigao u 83. minuti. Rezervista Tomislav Kiš je postigao gol nakon asistencije Marija Ćužea.

Zrinjski će u plej-ofu igrati s boljim iz dvomeča između Vitorije Guimaraeš i Ciriha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana