Zoran Kvržić, fudbaler Borca, za “Glas Srpske”: Bolji smo nego na početku sezone

Dejan Kondić
Zoran Kvržić, fudbaler Borca, za “Glas Srpske”: Bolji smo nego na početku sezone

BANjALUKA - Odavno jedan igrač nije tako brzo osvojio srca navijača Borca kao Zoran Kvržić. Iskusni desni bek u svojoj trećoj takmičarskoj utakmici u “crveno-plavom” dresu čak je dobio i kapitensku traku.

Nekadašnji reprezentativac BiH, 35-godišnji Kvržić, koji je ovog ljeta iz Šibenika stigao u Platonovu ulicu, od samog početka je svima u i oko kluba pokazao kako izgleda obrazac pravog profesionalca. Igrač koji ne staje, špartajući uz desnu aut-liniju i ne štedeći se pobrao je sve aplauze banjalučke publike i zavrijedio epitet najvećeg pojačanja Borca u ljetnom prelaznom roku. U razgovoru za “Glas Srpske” ističe da je zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone i dodaje, iako ostaje žal, da je Austrija ipak zasluženo eliminisala “crveno-plave” u Ligi konferencija.

- Zadovoljan sam našim izgledom, dobro radimo, dobro treniramo. Dižemo se iz utakmice u utakmicu. Imamo kvalitet. Trebalo nam je malo da se uigramo. Imali smo par utakmica kod kuće pa nam je to pošlo za rukom, mislim da to sad puno bolje izgleda, nego na početku sezone. Sigurno da ostaje žal za Evropom, ali mislim da ono što smo dali nije bilo dovoljno da se Austrija izbaci u tom trenutku. Zasluženo smo izgubili i ispali - istakao je Kvržić.

Iskusni defanzivac karijeru je započeo u Rudaru iz Stanara, a još je nosio dres Proletera iz Teslića, te HAŠK-a, Osijeka, Rijeke, Specije, Šerifa, Kajzerispora, Slaven Belupa i Šibenika. U svim sredinama bio je među najzapaženijim igračima.

- U kojem god klubu bio, moraš davati maksimum za tim i onda dođu i rezultati. Gdje god sam bio, uvijek sam davao sve od sebe i profesionalno sam pristupao svom poslu i to je rezultiralo jednom, da kažem, O. K. karijerom - rekao je Kvržić.

Tekuća reprezentativna pauza dobro je došla Kvržiću da se oporavi od lakše povrede. U nastavku sezone novi Borčev vođa očekuje još bolje rezultate i hvali mlade igrače.

- Mlađi igrači su baš poslušni što se tiče svega, stvarno nemam šta reći. Doveli smo još par pojačanja, vratio nam se Srđo (Grahovac), koji sigurno poznaje klub i grad i mislim da smo na pravom putu. Ove godine mislim da se podigao kvalitet lige. Sigurno da je i finansijski Premijer liga jača nego prije. Biće zanimljivo u nastavku - zaključio je Kvržić.

Od krila do beka

Pouzdanom asu nije teško palo pomjeranje sa pozicije desnog krila na desnog beka.

- Cijeli život sam igrao krilo, tek posljednje tri, četiri godine igram desnog beka. Sve dolazi s godinama i iskustvom. Nije mi teško pala prekomanda - naglasio je Kvržić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana