Znate li: Da li je Bora Čorba napisao legendarnu pjesmu Delija

GS
Foto: MN Press

Srpski roker Bora Đorđević, "Bora Čorba", poznat je kao veliki navijač Crvene zvezde, uz koju je decenijama. Na utakmicama košarkaškog i fudbalskog kluba često se može čuti i jedna od navijačkih pjesama koju on izvodi, "Ponosan budi", za koju se pogrešno smatralo da je on napisao tekst.

Navijač Zvezde Ninko Kresojević je pravi autor teksta u kojem se proziva vječiti rival Partizan stihom o "komšiji malom". On je u intervjuu za "Kurir" otkrio da nije htio da tim stihom "pecka" bilo koga i da je Bora Đorđević preuzeo na sebe teret i mogućnost da mu neko zameri.

"Ne, nikada (nisam imao problema zbog stihova). Živim u maloj sredini gde se svi poznajemo, i zajednički gledamo derbije i družimo se, no, nikada ne reci nikad. Ipak je tu Bora Čorba preuzeo teret slave ali i opasnosti da se ne zameri navijačima protivničkog tabora i zato mu skidam kapu", rekao je on.

Ninko Kresojević je napisao još nekoliko navijačkih pjesama sa tog albuma.

"Pre svega bih želeo da se naizmerno zahvalim Bori Čorbi koji je izveo ovu pesmu kao deo projekta 'Uspavanke za male Zvezdaše', bez njegove pomoći, ova pesma sigurno ne bi postala jedna od omiljenih zvezdaških pesama. Pesma je, kao i ostale koje pevaju Bane Vidaković, Nikola Demonja, Inspektor Blaža, Milica Babić, Vuk Rosandić.. počela da se piše jednog leta na Kordunu,u Krajini, a završena je, kao i ceo album, u Šumadiji. Ponosan sam što je „Ponosan budi“ toliko dobro primljena među zvezdašima. Nastala je u trenutku kad Zvezda nije baš bila u zavidnoj poziciji,ni finanasijski ni takmičarski i odražavala je to vreme i emociju koja je postojala među crveno-belim delom Srbije. Velika mi je čast što se izvodi na svakoj utakmici KK Crvena Zvezda, za koju smo kasnije Nikola Demonja i ja napravili i pesmu „Igraj Zvezdo“, koja tek treba da uđe u srca svih naših navijača", rekao je on.

Bora Đorđević danima se nalazi u teškom zdravstvenom stanju u Ljubljani, gdje živi u posljednjih 10 godina. Krajem prošle nedjelje počela je borba slovenačkih ljekara za njegov život zbog lošeg zdravstvenog stanja čuvenog srpskog rokera, piše Mondo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana