Žižović traži pobjedu na "Pecari"

Darko Pašagić
Foto: Agencije

BANjALUKA - Vrijeme za slavlje i radovanje je prošlo, a velika pobjeda u Nikoziji nad Apoelom mora biti stavljena u arhivu, istakao je šef stručnog štaba Borca Mladen Žižović pred gostovanje na “Pecari” u Širokom Brijegu, gdje Banjalučani od 18 časova biju bitku sa istoimenim domaćinom.

Biće to posljednji susret 11. kola Premijer lige BiH koji obje ekipe dočekuju u dobrom raspoloženju, jer su Širokobriježani u prošlom kolu ostvarili vrijednu pobjedu na gostovanju u Posušju. S druge strane, Borac se sjajno predstavio na evropskoj sceni, a i tradicija mu ide naruku, jer je narednog rivala savladao u četiri posljednja duela na njegovom terenu (tri puta u prvenstvu i jednom u Kupu BiH).

- Široki Brijeg osokoljen pobjedom u Posušju sigurno želi da napravi novi pozitivan rezultat. Imamo nekoliko rovitih, povrijeđenih, umornih igrača, tako da ćemo pred samu utakmicu donijeti odluku ko će igrati. Nadam se da smo se dobro osvježili i da ćemo biti spremni za ovu veoma bitnu utakmicu u kojoj tražimo nova tri boda i ostanak u samom vrhu tabele - naglasio je Žižović.

Kormilar “crveno-plavih” je još jednom istakao da je potrebno “spustiti loptu na zemlju”.

- Poslije ovakvih utakmica dođe do velikog pražnjenja, kako fizičkog, tako i psihičkog. Emocije su bile velike poslije utakmice, to treba sad da spustimo i da se vratimo u našu realnost. Treba da radimo ono što najbolje znamo, a to je da pokušamo da donesemo još jednu pobjedu. Kvalitetan protivnik, plus kvalitetan teren, svima u ligi je bitno da imamo dobre terene i da na njima možemo da razvijemo dobru igru - nastavio je Žižović.

U ekipi neće biti Sebastijana Erere, koji je dan poslije meča na Kipru postao otac djevojčice Klare.

- Ovom prilikom želim da mu čestitam. Kao da je znao da ćemo ga pustiti dva, tri dana, pa ima tri žuta kartona. Spojićemo mu to, čestitam mu - dodao je Žižović.

Fudbaler Borca, Slovenac Aleks Pihler pohvalio je atmosferu u ekipi i rekao da su najbolji proizvod toga dobri rezultati.

- Iza ove super utakmice koju smo odigrali na Kipru čeka nas ligaška. Do sada smo pokazali da smo i na terenu i van njega baš dobri, svlačionica diše kako treba i to se pokazuje i na terenu -  rekao je Pihler.

Ostali rezultati 11. kola Premijer lige: Velež - Posušje 3:0 (Mlinarić 56. penal, Muselijani 65, Haskić 82), Sloboda - Zrinjski 0:1 (Surdanović 36) Igman - Sarajevo......

Parovi 12. kola, koje se igra  u subotu i nedjelju, 2. i 3. novembra: Radnik - GOŠK, Sloga - Zrinjski, Sloboda - Sarajevo, Igman - Posušje, Velež - Borac, Široki Brijeg-  Željezničar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana