Žižović pred Ferencvaroš: Momci igraju za svoje snove

Dejan Kondić
Foto: D.K.

BUDIMPEŠTA - Nagrada za sve fudbalere Borca je sutrašnja prva utakmica plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ferencvaroša.

To je u prvi plan istakao trener Banjalučana Mladen Žižović i dodao da će se njegovi momci boriti za svoje snove.

- Pred nama je zahtjevna utakmica protiv suverenog vladara mađarskog fudbala. Sigurno da su oni veliki favoriti. Sigurno su i planirali da igraju grupnu fazu Lige šampiona. Pokušaćemo dati maksimum da se suprotstavimo i da se u Banjaluci odlučuje o plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope. Pokušaćemo zaustaviti ovu ekipu, njihove individualce. Velika je to ekipa, skupa, tražićemo svoju šansu i ako nam se ukaže prilika objeručke ćemo je prihvatiti. Želim da momci uživaju, ovo im je nagrada za trud i rad i za sva odricanja u fudbalu - rekao je Žižović.

Trener Borca se nada da njegovi igrači neće domaćinu poklanjati situacije za golove, već da se fudbaleri „Fradija“ sami izbore za njih.

- Ključno će biti da im mi ne dozvolimo neke stvari. Ako protivnik bude bolji, čestitaćemo, ne bih volio da im mi damo šanse - dodao je Žižović.

Aleksandar Pešić na terenu da ili ne, još je nepoznanica. Kako god bilo, „crveno-plavi“ su spremni. 

- Njihov stil igre se neće promijeniti, igrao Pešić ili ne. On jeste njihova udarna igla, ali spremni smo na sve, nadam se da će igrati u prvenstvenom susretu, a da će nas preskočiti - istakao je Žižović. 

Prebacivanje sa domaćeg šampionata na evropske izazove neće poremetiti momke, niti njihovu motivaciju. 

- Veći problem bila nam je Sloboda, nego kako ćemo reagovati proriv Ferencvaroša. Smatram da ne treba dovoditi u pitanje naš motiv koji je zakucan na 100% - naglasio je Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana