Željezničar u finišu slomio otpor Sloge i stigao do važne pobjede

GS
Željezničar u finišu slomio otpor Sloge i stigao do važne pobjede

Fudbaleri Željezničara savladali su na Grbavici dobojsku Slogu rezultatom 1:0 u okviru 13. kola Premijer lige i došli su do važnih bodova u situaciji kada kriza drma klub, te se čeka imenovanje novog trenera.

Željezničar je od početka imao inicijativu, ali bez prave ideje kako da dođe do golka, a prvu šansu vidjeli smo tek u 24. minuti.

Aleksandar Boljević je prošao po lijevoj strani, "slomio" rivala lažnjakom, ali je njegov šut sa šest ili sedam metara udaljenosti od gola bio očajan i otišao je daleko od gola.

Jović je potom pokušao iz slobodnog udarca na drugoj strani, ali šutirao je malo preko gola Željezničara. Bila je to prva prilika za Slogu na današnjoj utakmici.

Najbolju šansu za vodstvo Željo je propustio u 39. minuti. Krpić je primio loptu na prsa, a onda iz okreta volej udarcem lijevom nogom poslao je u rašlje gola Sloge. Ipak, golman Trako je još boljom intervencijom spriječio gol koji bi konkurisao i za najljepši u sezoni.

Drugo poluvrijeme počelo je novom prilikom za domaće u 51. minuti. Drljo je šutirao s vrha šesnaesterca, ali je Trako izbio u korner.

Sloga je igrala zatvoreno i čekala je svoje šanse, ali ipak u 77. minuti su poklekli. Rezervista Haračić se sjajno snašao u kaznenom prostoru nakon ubačaja s desne strane i vrlo preciznum udarcem matirao je Traku za 1:0 i ispostavilo se pobjedu Željezničara.

Plavi u narednom kolu gostuju Borcu, dok je Sloga domaćin Igmanu iz Konjica, prenosi Kliks.

Rezultat i strijelac:

Željezničar - Sloga 1:0 (Haračić 79')

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana