Željezničar Sport tim nastavio sa afirmacijom mladih igrača: Juniori igraju seniorsku ligu

Darko Dragičević
Željezničar Sport tim nastavio sa afirmacijom mladih igrača: Juniori igraju seniorsku ligu

BANjALUKA - Željezničar Sport tim ne odustaje od planova za budućnost i afirmacije mladih fudbalera. Banjalučka ekipa postavila je rekord u Republici Srpske jer je na utakmici u Modriči u sastavu od 20 fudbalera imala čak 18 mlađih od 21 godine.

U timu su se našla i tri 17-godišnjaka: golman Luka Gajić, zatim Miloš Bajić i Simon Mišić. Upravo je mladi Bajić golom ukrasio svoj nastup i donio tri boda.

Trijumf 1:0 je donio tri boda, ali i pokazao da je pred ovim mladim igračima lijepa fudbalska budućnost. Trener Branislav Krunić ističe da su mladići položili test.

- Naš glavni cilj tokom sezone je afirmacija mladih igrača. Od toga ne odustajemo i vredno radimo. Fudbaleri u našem klubu dobijaju prave uslove i šansu da se dokažu na velikoj sceni. Nakon toga mogu da naprave iskorak i idu u više rangove takmičenja. Imamo zaista veliki broj fudbalera koji su nakon Željezničara zaigrali u Premijer ligi BiH, neki su svoje angažmane našli u Srbiji, Sloveniji i drugim zemljama. To je najbolja preporuka za sve igrače kojim putem treba da idu. Korak po korak, uz dobar rad i rezultati neće izostati - rekao je Krunić.

Ekipa je u zimskom prelaznom roku ostala upravo bez nekoliko nešto iskusnijih igrača koji su karijeru nastavili u klubovima Premijer lige. Adonis Bilal je pojačao sarajevski Željezničar, dok je Luka Malić potpisao za Zvijezdu 09. Uprkos tome, u Željezničaru su nastavili da daju šansu mladima. Zbog toga je trijumf u Modriči veoma značajan.

- Momci su odigrali zaista dobar meč. Zadovoljan sam kako su odigrali, ispoštovali su ono što smo od njih tražili. Pobedili su na startu drugog dela sezone, što će im doneti samopouzdanje za nastavak i sad možemo mnogo mirnije da igramo. Posebno je teško osvojiti bodove protiv ekipe koja igra na domaćem terenu i traži svoju šansu u borbi za opstanak. Naravno, pred našim mladim igračima je još puno rada i mi želimo da oni ne samo ostvaruju dobre rezultate već i da individualno značajno napreduju - istakao je Krunić.

Trener napominje još jedan kuriozitet sa ove utakmice.

- Treba svakako napomenuti da smo mi, pored 18 igrača ispod 21 godine, na ovom meču imali još dva igrača u sastavu koji su tek nešto stariji. Imaju po 22 godine, tako da smo u šali rekli da bi ekipa mogla slobodno da igra juniorsku ligu - dodao je Krunić

U narednom kolu Željezničar dočekuje ekipu Kozare.

Izostali stariji

Ekipa, inače, u svom sastavu ima samo dva iskusnija igrača, koji nisu bili u kombinaciji za tim u ovom meču. Nikola Popara i Bojan Sladojević su propustili duel, kao i nešto stariji David Čolić koji je morao da izostane zbog kartona. Ipak, i tu je riječ o mladom igraču koji je 2000. godište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana